Menu
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mye feststøy i politidistriktet

Det kom i natt 15 meldinger om feststøy i politidistriktet. Flere steder i landet vanket det koronaanmeldelser.

Av NTB | 21.02.2021 06:57:10

Medisin og helse: Politiet rykket ut til stedet i Selbu etter flere klager fra naboer, opplyser Trøndelag politidistrikt.

– Festarrangør i tenårene anmeldes for å ha oppgitt falsk ID til politiet, motarbeidelse av politiet og brudd på covid-19-forskriften, skriver operasjonssentralen.

Totalt fikk politidistriktet 25 meldinger om forstyrrelser av natteroen på private steder. De rykket ut til 16 av disse, og tre saker ble løst på telefon. I tillegg var det seks fester politiet ikke hadde kapasitet til å ta hånd om.

– Vi er på flere adresser rundt forbi i distriktet hvor det er meldt om forstyrrelse av natteroen i form av høy musikk. Hittil er det mottatt 15 slike meldinger, melder Sørvest politidistrikt.

I hovedstaden fikk politiet inn 43 klager på forstyrrelse av natteroen.

– På en adresse var det 13 deltakere og derfor brudd på koronabestemmelsene om antall deltakere i private hjem. Samtlige anmeldt for dette, opplyser operasjonssentralen.

Klagene kom jevnt gjennom hele natten.

– Vi er i skrivende stund på åtte ulike adresser for slike meldinger, meldte Oslo-politiet ved ettiden.

Vest politidistrikt kunne melde om til sammen 25 meldinger om forstyrrelse av natteroen og feststøy, samt ordensforstyrrelser, i løpet av natten. Det førte ikke til noen reaksjoner utover pålegg og anmodninger.

– Politiet har vært på stedet og gitt huseier pålegg om å avslutte denne. Han skjønte pålegget, skriver Finnmark politidistrikt.

Det kan mannen neppe ha gjort, for tre timer senere måtte politiet rykke ut til samme sted etter en ny melding om støy.

– Festen avsluttet. Huseier anmeldes for ordensforstyrrelse, skriver politiet.

– Få gjester, men noen flere enn kommunal forskrift tillater. Eier er gitt en kraftig advarsel og gjestene er sendt hjemover, melder operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Troms politidistrikt rykket ut til to fester i Tromsø.

– 25–30 personer forlot privat adresse nord for sentrum i hui og hast da patrulje kom til stedet litt etter midnatt. Beboer pålagt å overholde natteroen, skriver operasjonssentralen.

Flere andre politidistrikter har også hatt litt å gjøre.

Rett før midnatt rykket politiet ut til en privat fest i Vadsø sentrum.

I Halden, som har strenge lokale koronarestriksjoner, avsluttet politiet en fest ved kvart på totiden.

(©NTB)

Flere nyheter: