Menu
Kommunene rundt Hardangerfjorden er hardt rammet av et utbrudd av det muterte koronaviruset.Foto: Dronning Sonja / NTB

Mutantutbrudd i Hardanger vokser i omfang

Til sammen fire kommuner rundt Hardangerfjorden har nå fått påvist tilfeller av mutert koronavirus. Kvam har innført streng nedstenging.

Av NTB | 03.02.2021 13:53:18

Medisin og helse: Fem skoler og barnehager blir stengt, resten blir satt på rødt nivå, skriver Kvam herad.

I tillegg blir det ilagt svært strenge restriksjoner på sosiale sammenkomster, og alle kultur- og idrettstilbud stenges. Tiltakene varer til 8. februar i første omgang. I Kvam er det registrert én smittet med det muterte koronaviruset.

I Samnanger kommune er det registrert ett tilfelle av det muterte koronaviruset, som skal ha sammenheng med tilfellet i Kvam kommune.

Ulvik herad, som var der utbruddet først ble oppdaget mandag, innførte allerede da strenge lokale tiltak. Her er det til sammen 28 koronasmittede innbyggere, hvorav fem har fått bekreftet at de er smittet av den muterte britiske varianten. Karantenetiden i Ulvik kommune er utvidet til 14 dager i samråd med Folkehelseinstituttet.

Også i Voss kommune ble det tirsdag oppdaget tilfeller av den muterte varianten. Disse skal være knyttet til utbruddet i Ulvik.

Flere av ordførerne i regionen anbefaler at folk fra Bergen holder seg unna hyttene sine inntil videre, skriver Bergens Tidende.

(©NTB)

Flere nyheter: