Menu
Andy Murray måtte se seg slått på gresset i Stuttgart. Foto: Bernd Wei'brod / dpa via AP / NTB

Murray tapte finalen i Stuttgart – sjokktap for Medvedev i Nederland

Andy Murray kom til kort i sin 70. finale på ATP-touren mot Matteo Berrettini søndag. Italieneren sikret sin sjette ATP-tittel med settsifrene 6-4, 5-7, 6-3.

Av NTB | 12.06.2022 20:15:54

Sport: Berrettini sto over grussesongen etter en operasjon i høyrehånden i slutten av mars, men på gresset i Stuttgart viste 26-åringen den høye kvaliteten han besitter på underlaget. Italieneren nådde helt til finalen i Wimbledon i fjor og er i rute foran årets tredje Grand Slam.

26-åringen brøt Murray tidlig i kampen og unngikk brudd imot på vei mot 6-4 i første sett. I andre sett holdt Berrettini også godt unna, men på stillingen 6-5 til Murray brøt skotten endelig Berrettini og presset fram et tredje og avgjørende sett.

Der sikret Berrettini et brudd ved første mulighet og vant ATP 250-turneringen.

– Dette er så utrolig. Jeg trodde en stund jeg ikke ville være i stand til å spille denne turneringen, men nå står jeg her og holder på tittelen. Det føles uvirkelig, sa Berrettini ifølge nyhetsbyrået AFP.

35-åringen har vært svært skadeplaget de siste årene, men har vist gryende form denne sesongen i opptakten til Wimbledon. I finalens tredje sett måtte riktignok Murray få behandling, etter å ha hatt smerter i mageregionen.

– Det er vanskelig å vite noe før jeg får sjekket det ut ordentlig. Det er vanskelig å si noe om de neste ukene, sa Murray etter kampen.

Om to uker starter Wimbledon. Skotten vant Grand Slam-turneringen på hjemmebane i 2013 og 2016, men har bare deltatt på gresset i London én gang siden han røk i kvartfinalen i 2017. Det var for ett år siden. Da røk han ut i 3. runde.

Russeren tar over 1.-plassen på ATP-rankingen mandag, når Novak Djokovic mister sine rankingpoeng fra seieren i Roland-Garros i fjor.

Men finalen i Rosmalen var ikke 1.-plassen verdig fra Medvedev, som ble knust av van Rijthoven. 25-åringen fra Nederland, som fikk plass i turneringen som «wildcard», seiret med 6-4, 6-1.

Van Rijthoven var en god spiller på juniornivå, men har aldri nådd helt opp på seniornivå. Tittelen i Rosmalen var den første for spilleren som er rangert som nummer 205 på ATP-rankingen. På veien til finalen slo han ut blant andre Hugo Gaston og Felix Auger-Aliassime.

Den tidligere verdenseneren Murray må dermed vente på sin første tittel siden 2019.

I nederlandske Rosmalen ble det også holdt en ATP 250-turnering denne uken, med hjemmehåpet og overraskelsen Tim van Rijthoven i søndagens finale mot kommende verdensener Daniil Medvedev.

(©NTB)