Menu
Andy Murray er smittet av koronaviruset. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Murray og Keys smittet av koronaviruset foran Australian Open

Den britiske tennisstjernen Andy Murray har avgitt positiv koronatest, men håper likevel å kunne spille Grand Slam-turneringen Australian Open.

Av NTB | 14.01.2021 19:38:10

Sport: Også amerikanske Madison Keys fortalte torsdag at hun er smittet. I hennes tilfelle ryker deltakelsen i årets første Grand Slam-turnering.

Turneringen i Melbourne spilles fra 8. til 21. februar.

Murrays positive virustest omtales av en rekke medier, blant dem BBC. Han skulle være med ett av charterflyene som er satt opp for å frakte tennisspillere til Australia i tid til å gjennomføre karantene. I stedet er han isolert hjemme i London.

Han skal være symptomfri og innstilt på å ta seg til Australia så snart han får lov.

Flere enn 1200 spillere og hjelpere skal ankomme Australia denne uken for 14 dagers karantene. Blant dem er norske Casper Ruud, som har ladet opp i Dubai.

Murray har fem ganger vært tapende finalist i Australian Open. 33-åringen har falt til 123.-plass på rankingen, men hadde fått wildcard til turneringen.

– Jeg vil la dere vite at jeg testet positivt før jeg skulle fly til Australia. Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kan spille i ukene som kommer, for jeg har trent hardt, og jeg vet at Tennis Australia har jobbet hardt for å gjennomføre turneringen, skrev hun.

– Nå er jeg isolert hjemme. Jeg gleder meg til å spille igjen neste måned.

Årets to første ATP-turneringer ble for øvrig avsluttet onsdag. Alex De Minaur fra Australia vant finalen i Antalya da motstander Alexander Bublik trakk seg allerede etter to game på grunn av en ankelskade. Hubert Hurkacz slo Sebastian Korda i finalen i Delray Beach.

– Andy Murray har informert oss om at han har testet positivt og er isolert. Dessverre betyr det at han ikke kan være med på de offisielle AO-charterflyene. Publikum i Melbourne elsker Andy, og vi vet at han hadde jobbet hardt for å delta, meldte arrangøren på Twitter.

Keys, som er nummer 16 på kvinnenes ranking, fortalte selv om sin positive prøve på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: