reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kunnskapsminister Guri Melby (V) avlyser muntlige eksamener i videregående skole. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Muntlig eksamen i den videregående skole avlyses

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole avlyses våren 2020.

Av NTB | 21.04.2020 15:47:26

Utdanning: Allerede i slutten av mars valgte regjeringen å avlyse alle skriftlige eksamener samtidig som skolene ble stengt.

– Vi skulle selvsagt aller helst gjennomført eksamen som vanlig, men fylkene har vært tydelige på at vi må prioritere. Derfor prioriterer vi å gjennomføre privatisteksamener. Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grundig standpunktvurdering og vitnemål, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole og alle eksamener på ungdomstrinnet avlyst. Nå avlyser regjeringen også alle ikke-skriftlige eleveksamener i videregående skole.

Kunnskapsdepartementet understreker i pressemeldingen at avlysningen er i tråd med rådene fra fylkeskommunene, som har vært tydelige på at mange fylker ikke vil greie å gjennomføre både eleveksamen og privatisteksamen. De har verken lokaler eller eksamensvakter til å gjøre begge deler parallelt.

Kunnskapsministeren sier at hovedgrunnen til at de avlyser de ikke-skriftlige er å legge bedre til rette for gjennomføring av privatisteksamen denne våren.

– Jeg er veldig glad for at det er bred enighet blant fylkeskommunene om å strekke seg langt for å gjennomføre privatisteksamen. Det viktigste for meg akkurat nå, er at vi får gjennomført privatisteksamen, slik at privatistene ikke havner bakpå i utdanningsløpet, sier Melby.

Se pressekonferanse fra Regjeringen klokken 16

Pressekonferanse med justis- og beredskapsminister Monica Mæland, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Flere nyheter: