Menu
Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB

Munnbindpåbudet videreføres

Du må fortsatt belage deg på å bruke munnbindet en stund til. Munnbindpåbudet videreføres nemlig tross nye lettelser regjeringen varslet tirsdag.

Av NTB | 01.02.2022 19:22:08

På pressekonferansen tirsdag kveld kom det fram at påbudet om bruk av munnbind på offentlig sted, ikke er en av lettelsene regjeringen kommer med i denne omgangen.

* Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

* Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord på serveringssted eller på arrangement mens man sitter på en fast tilvist plass.

* I arbeidslivet er det en anbefaling om munnbind dersom det ikke er mulig å holde avstand, med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer som bruk av skillevegger eller lignende.

* Det anbefales at husstandsmedlemmer og tilsvarende nære av en bekreftet smittet bruker munnbind innendørs på offentlige steder og unngår store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. Ved symptomer bør man holde seg hjemme og teste seg.

Regjeringen følger dermed opp anbefalingene fra FHI og Helsedirektoratet.

Helsemyndighetene har samtidig varslet at smitteverntiltakene kan trappes ned gradvis i løpet av kort tid.

(©NTB)

Flere nyheter: