Menu
Statsminister Prayut Chan-o-cha var korrekt antrukket da han viste fram noen av de 200.000 kinesiske vaksinedosene Thailand mottok i februar. Mandag manglet han munnbind på et bilde som ble delt i sosiale medier, og dermed fikk han bot for brudd på de nye og strenge koronareglene. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Munnbindbot til Thailands statsminister

Thailands statsminister fikk mandag bot for ikke å bruke munnbind. Reglene er strammet inn i håp om å få bukt med den økende smitten i landet.

Av NTB | 26.04.2021 15:04:21

Politikk: I hovedstaden Bangkok og 49 av Thailands provinser er det nå påbudt med munnbind på offentlige steder. Enkelte steder kan du få 20.000 baht. – drøyt 5.000 kroner – i bot hvis du ikke dekker munn og nese.

Etter at det dukket opp et bilde i sosiale medier av statsminister Prayut Chan-o-cha uten munnbind på et møte mandag, har han fått en bot på 6.000 baht. Regjeringssjefen har vedtatt boten, opplyser guvernøren i Bangkok.

Mandag ble det registrert 2.048 nye smittetilfeller i Thailand. Dagen før ble det registrert elleve koronarelatert dødsfall, det største tallet på ett døgn siden pandemien startet.

(©NTB)

Flere nyheter: