reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

Munnbind obligatorisk i butikk

I tillegg til påbud om munnbind på kollektivtransport, er det nå også obligatorisk i hele Tyskland med maske i butikk for å begrense koronasmitten.

Av NTB | 28.04.2020 18:38:09

Medisin og helse: Fra før hadde 15 av 16 delstater et slikt krav. Kun Berlin sto utenfor. Fra og med onsdag må imidlertid borgerne i den tyske hovedstaden også dekke til munn og nese.

Tysklands statsminister Angela Merkel oppfordret tidligere i april alle tyskere til å bruke munnbind, men landets delstater setter sine egne regler. Nå er imidlertid alle delstatene enige om påbud på kollektivtransport og i butikker.

I delstaten Nordrhein-Westfalen, som er landets største, er innbyggerne også påkrevd å dekke til nese og munn når de er på legebesøk og hvis de har arbeidere i hjemmene sine.

I Berlin holder det imidlertid å dekke til munn og nese med skjerf eller tøystykke, det er ikke krav om faktisk maske eller munnbind, skriver Der Spiegel.

EMBED START Custom En passasjer bærer munnbind på trikken i Berlin. Fra og med onsdag må vedkommende også bruke maske når de skal i butikken.

(©NTB)

Flere nyheter: