Menu
OL-uttatte Leo Johansson er blitt koronasmittet tross strenge smittevernrutiner. Svenske langrennsløpere vil på reisen til Beijing få munnbind med visir som også beskytter øynene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Munnbind med visir skal beskytte svenske langrennsløpere mot smitte

Sveriges langrennslandslag gjør alt i sin makt for å avverge koronasmitte rett før OL. Siste grep er munnbind med visir som dekker øynene.

Av NTB | 20.01.2022 19:36:48

medisin og helse: Torsdag ble det kjent at Leo Johanssons OL-tur er i fare. 22-åringen har avgitt positiv koronaprøve. Ifølge landslagslege Jan Wall sier det mye om hvor smittsom omikronvarianten er.

– Han har levd som en eremitt, akkurat som de andre i troppen. Han har knapt truffet andre mennesker, men likevel er han blitt smittet. Han kan ha tatt på noe eller glemt å vaske hendene en gang. Selv aner han ikke, sier Wall.

Under OL-precampen i Livigno har man truffet en rekke forholdsregler.

– Noen har enerom, andre bor to og to. Det er små bobler i boblen. De spiser aldri utenfor leilighetene. Vi har egne kokker som tilbereder alle måltider, sier Wall.

Han mener at det store risikomomentet er reisen til Beijing.

– Flyplasser er fulle av farer. I kø ved sikkerhetskontroll er det umulig å holde avstand. Det er alltid en risiko forbundet med å være blant folk, sier han.

Derfor har man valgt å satse på munnbindvarianter som beskytter også øynene.

– Det er jo slimhinne der også. Visiret dekker øynene, og disse kan utøverne bruke på vei til Kina.

Også OL-uttatte skiløpere i andre grener skal få maskene.

(©NTB)

Flere nyheter: