Menu
Myndighetene i München kan ikke love tilskuere på tribunen under fotball-EM. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP / NTB

München vil ikke love tilskuere – kan miste status som EM-vertsby

De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

Av NTB | 12.04.2021 18:04:54

Sport: Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

– Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

Åtte andre EM-vertsbyer har allerede lovet å åpne for at tilskuere kan slippes inn på kampene.

Ved siden av München har Uefa også anmodet Bilbao, Roma og Dublin om å legge fram «tilleggsinformasjon» før det endelig besluttes om byene kan være EM-arrangører. Avgjørelsen tas 19. april.

EM-sluttspillet skulle være arrangert i fjor sommer, men måtte da utsettes som følge av viruspandemien.

Det er terminfestet til perioden 11. juni til 11. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: