Menu
Kristian Blummenfelt og resten av triatloneliten får ikke russisk eller hviterussisk konkurranse under EM i München. Foto: Lise Åserud / NTB

Multisport-EM i München sier nei til russiske og hviterussiske utøvere

Russiske og hviterussiske utøvere nektes deltakelse når det skal arrangeres EM i en rekke ulike idretter i München i august.

Av NTB | 16.03.2022 18:55:12

Sport: De tyske arrangørene bekrefter beslutningen i en pressemelding onsdag.

Der heter det at arrangementets styre støtter avgjørelsen som er tatt av de ni deltakende forbundene om ikke å invitere eller tillate deltakelse av russiske og hviterussiske utøvere eller ledere. Årsaken er krigshandlingene i Ukraina.

– Hver av våre idretter har allerede bekreftet at de ikke inviterer eller tillater deltakelse av russiske og hviterussiske idrettsutøvere i sine arrangementer – i tråd med anbefalingene fra Den internasjonale olympiske komité (IOC), Tysklands idrettsforbund (DOSB) og andre internasjonale forbund – og styret respekterer disse enkeltvedtakene etter å ha vurdert sine vedtekter, sier styreleder Libor Varhaník i München 2022.

EM München 2022 finner sted fra 11. til 21. august. Det skal kjempes om medaljer i friidrett, volleyball, padling, sykling, turn, roing, klatring, bordtennis og triatlon.

(©NTB)