Menu
Mats Henriksen feirer scoring for Manglerud Star i hjemmeseieren mot Storhamar. Foto: Terje Bendiksby / NTB

MS straffet Storhamar – Frisk Asker økte luken

Vålerenga og Storhamar gikk på hver sin smell i eliteserien ishockey. Frisk Asker halte i land seieren borte mot Ringerike og økte luken på tabelltopp.

Av NTB | 29.09.2022 21:10:49

Sport: Storhamar ble straffet hardt av Manglerud Star i Oslo. Gjestene pådro seg ni utvisninger, og hjemmelaget omsatte tre av sine overtallsspill i scoring på vei mot 4-2.

Mats Henriksen satte 1-1 rett før Jonas Djupvik Løvlies utvisning var over, Parker Bowles gjorde 2-1 i fem mot tre, mens Joachim E. Hermansen satte 4-1 i nok et overtallsspill der gjestene ble utspilt. Bowles endte med to mål og en assist.

Dermed vant Roy Johansen over Petter Thoresen i trenerduellen mellom to tidligere landslagstrenere.

– Det er deilig å vinne hjemme og bra å slå en av medaljefavorittene. Vi har vært nær tidligere, men i dag lyktes vi, sa Johansen til TV 2.

– Vi våknet litt i tredje periode, men da var vi desperate og måtte gjøre noe. All ære til MS, men det var ikke bra nok det vi presterte i dag, sa Petter Thoresen til kanalen.

Vålerenga var bare to poeng bak Frisk etter en sterk resultatrekke, men laget måtte se seg slått 4-0 av Sparta i Sarpsborg. Miihkali Teppo scoret allerede etter 58 sekunder, og gjestene greide aldri å overliste Sparta-keeper Kevin Carr, som holdt nullen med 38 redninger.

Niklas Roest, Marcus Fagerudd og Eirik Børresen scoret også. Sparta og Vålerenga er nå poenget bak Stjernen, MS og Storhamar poenget bak dem igjen.

Grüner tok ledelsen mot Stjernen, men gjestene fra Fredrikstad vendte kampen i sin favør før den første pausen og vant til slutt klart med mål av fem ulike spillere.

Stavanger og Lillehammer, som spiller sin kamp i 7. serierunde senere, er nå nede på 7.- og 8.-plass.

Felix Girard scoret det avgjørende målet da Frisk vant 4-3 over Ringerike, og laget har nå fire poengs luke til Stjernen, som klatret forbi Vålerenga og Storhamar til 2.-plass med 5-1-seier borte mot poengløse Grüner.

Frisk koblet grepet med to mål med 12 sekunders mellomrom i første periode og gikk opp i tre måls ledelse tidlig i den siste perioden, men Ringerike ga aldri opp. To reduseringer sørget for at det ble spenning mot slutten. Ringerike vant skuddstatistikken, men greide ikke å utligne.

(©NTB)

Flere nyheter: