Menu
Ragnhild Mowinckel under onsdagens utfor i Courchevel. Foto: Marco Trovati / AP / NTB.

Mowinckel vant super-G-finalen – inn på sjelden norsk liste

Ragnhild Mowinckel (29) slo til med seier i super-G-finalen i Courchevel og ble den tredje norske løperen med verdenscupseier i disiplinen.

Av NTB | 17.03.2022 10:55:30

Sport: Merete Fjeldavli gjorde det i 1992, og Ingeborg Helen Marken klarte det i 1996. 26 år senere ble den 29 år gamle Molde-jenta nummer tre fra Norge med verdenscupseier i super-G.

I utfor er det ingen norske jenter som har klart det.

Fra startnummer tre kjørte Ragnhild Mowinckel et tilnærmet prikkfritt løp fra start til mål i verdenscupfinalen i Frankrike.

– Jeg er veldig glad for at jeg var tidlig ute. Det var bare «å gønne» på. Jeg er veldig fornøyd, sa Mowinckel til Viaplay.

– Det er 26 år siden en norsk jente vant et super-G-renn. Det sier litt om denne prestasjonen. I tillegg var hun fem hundredeler foran kanskje tidenes beste alpinist. Dette lover godt foran neste sesong, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

Michelle Gisin var 13 hundredeler bak på 3.-plass i Courchevel.

Ragnhild Mowinckel ble nummer seks i utforfinalen onsdag. Da var hun 22 hundredel bak vinneren Shiffrin.

Federica Brignone hadde sikret seg super-G-kula før verdenscupfinalen i Frankrike. Den vant hun suverent. Ragnhild Mowinckels seier gjorde at hun klatret til 4.-plass på den listen.

Etter to korsbåndskader er hun tilbake på topp. Mowinckel har lovet at hun satser i minst én sesong til.

Verdenscuplederen Mikaela Shiffrin kom nærmest. Hun var fem hundredeler bak den norske alpinisten i mål. Dermed avgjorde hun også kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Petra Vhlova lyktes ikke, og tsjekkeren er 236 poeng bak med to konkurranser igjen før sesongen er over. Det betyr at hun ikke kan ta igjen Shiffrin.

(©NTB)

Flere nyheter: