reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ragnhild Mowinckel sikret 5.-plass i storslalåmrennet i Beijing-OL. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Mowinckel utenfor seierspallen i OL-storslalåmen – svenske Hector tok gull

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til 5.-plass i storslalåmrennet i OL. Svenske Sara Hector forsvarte ledelsen fra 1. omgang og vant. Så hyllet hun sin syke mor.

Av NTB | 07.02.2022 09:06:10

Sport: Hector sikret gullet 28/100 sekund foran italienske Federica Brignone på sølvplass. Sveitsiske Lara Gut-Behrami kjørte seg opp fem plasser og sikret bronsemedalje.

Etter rennet snakket Hector om moren Maria, som i 2016 ble rammet av den sjeldne nervesykdommen ALS.

– Det føles godt at hun får oppleve dette der hjemme i Sverige, sa Hector til Aftonbladet.

– Mine foreldre har støttet meg hele veien, og det har betydd utrolig mye. Jeg snakker med dem hver dag.

Mowinckel ble så vidt beste norske alpinist på plassen foran Thea Stjernesund, som gjorde et solid byks på resultatlistene med en knallsterk finaleomgang. Bare Gut-Behrami kjørte raskere enn Stjernesund i finaleomgangen.

Mowinckel lå an til å ta over ledelsen fra Gut-Behrami, men tapte tid midtveis etter en feil. I mål var hun 24/100 sekund bak sveitseren.

Brignone kjørte inn til ny ledertid og vippet Stjernesund ned fra pallen. Østerrikske Katharina Truppe endte på 4.-plass til slutt, men da hun kjørte inn i mål foran Mowinckel ble det garantert ikke noen norsk pallplass.

Pallplass ble det heller ikke for tittelforsvarer Mikaela Shiffrin. USAs alpindronning stilte som en av de store gullfavorittene, men kjørte ut tidlig i første omgang etter en feil på toppen.

– Dette kommer jeg aldri over, sa en svært skuffet Shiffrin.

– Jeg tror de fleste har kjent på den følelsen der. Det er så vondt. Jeg håper hun fikk smertestillende fortest mulig. Man vil egentlig bare besvime. Jeg er ganske sikker på at det er et leggbrudd, sa Stjernesund til Discovery om O’Briens stygge fall.

Maria Tviberg var den tredje norske utøveren som klarte å nå finaleomgangen. Hun endte på delt 12.-plass med samme tid som amerikanske Paula Moltzan. Bergenseren avanserte seks plasser i finaleomgangen og var godt fornøyd med OL-debuten.

– Jeg er kjempefornøyd selv. Nå er vi i gang. Jeg skulle bare ønske at Mina (Fürst Holtmann) kunne vært med oss også, for alle jentene er i storform.

Dermed ble det ingen finaleomgang på 26-åringen, som kom fra det i god behold.

– Jeg gikk på med den innstillingen jeg hadde planer om. Sånn sett er jeg fornøyd, men det er ekstremt bittert å gå ut rett før mål. Kjipt at det skjer i OL. Jeg merket at jeg kjørte litt forsiktig og ville prøve å ta igjen det tapte, og da skjer sånt. Det er ene og alene min feil, forklarte Holtmann til Discovery.

Holtmann, Stjernesund og Tviberg fikk alle sin OL-debut i mandagens storslalåmrenn.

Siden har hun vært gjennom et langt skadeavbrekk og gikk over 600 dager uten konkurranser. De siste månedene har 29-åringen vist klar framgang i flere disipliner.

Etter sølvet i OL i 2018 og med gryende form var Mowinckel derfor en medaljekandidat til mandagens storslalåmrenn.

Franske Tessa Worley og amerikaneren Nina O’Brien var også kandidater til å innta pallen i finaleomgangen, men begge falt stygt. O’Brien ble liggende i målområdet der hun fikk medisinsk hjelp før hun ble fraktet ut på båre.

Holtmann kjørte ut i første omgang. Hun hang lenge godt med, men det gikk galt i avslutningen der hun skled ned i målområdet i Yanqing.

Mowinckel fikk OL-debuten i Pyeongchang i 2018, der hun fikk sitt skikkelige gjennombrudd som alpinist. Under lekene i Sør-Korea for fire år siden overrasket Mowinckel stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

(©NTB)