Menu
Ragnhild Mowinckel i aksjon i utforrennet i Lake Louise fredag. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press / AP / NTB

Mowinckel skuffet i Lake Louise – over to sekunder bak de beste

Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun havnet helt ned på 25.-plass i Lake Louise-utforen.

Av NTB | 02.12.2022 21:06:49

Sport: Etter en god åpning tapte Molde-jenta masse tid nedover den canadiske traseen. Kjøringen ble avventende, og hun fant ikke den korteste veien ned til mål.

Slikt blir det en stor luke av. Mowinckel var 2,47 sekunder bak Italia-stjernen Sofia Goggia, som med fire hundredelers margin vant vinterens første fartsrenn på kvinnesiden. Corinne Suter (Sveits) og Cornelia Hütter (Østerrike) fylte resten av pallen.

Sist sesong gjorde Mowinckel karrierebeste i utforverdenscupen ved å bli nummer to i et renn i Sveits, og i 2018 tok hun et sensasjonelt OL-sølv i disiplinen. Fredag var hun langt unna det toppnivået.

Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise. Hun endte 2,90 sekunder bak teten og ble nummer 30, mens Inni Holm Wembstad kjørte ned til en 36.-plass.

Det er nye renn lørdag (utfor) og søndag (super-G). Fartssesongen skulle egentlig ha startet for en snau måned siden, men da førte mildvær i Mellom-Europa til avlysninger.

(©NTB)

Flere nyheter: