Menu
Ragnhild Mowinckel fra storslalåmrennet i VM nylig. Foto: Torstein Bøe / NTB

Mowinckel jakter på topp ti i Slovakia

Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

Av NTB | 07.03.2021 10:53:05

Sport: Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

Mowinckel endte nylig på 9.-plass i VM-storslalåmen. Det er hennes beste resultat i disiplinen siden hun i desember kom tilbake fra et skadeavbrekk på 18 måneder. I verdenscupen er 17.-plass det beste hun har greid denne sesongen.

For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

Hele trioen risikerer å måtte se finaleomgangen fra sidelinjen. Kun de 30 beste får være med der. Kristina Riis-Johannessen vet allerede at hun ikke går videre. Hun var bakpå med 4,72 sekunder ved målgang.

Lørdag ble det stopp for fire av fem norske i første omgang. Da var det kun Stjernesund som så vidt hadde tid god nok for avansement.

Shiffrin har en ledelse på 16/100 sekund til hjemmehåpet Petra Vlhová.

(©NTB)

Flere nyheter: