Menu
Alpinist Ragnhild Mowinckel gleder seg til å komme i gang med VM-sesongen. Foto: Javad Parsa / NTB

Mowinckel gjør endringer før VM-sesongen

Ragnhild Mowinckel kaster seg ut i en ny sesong i alpinsirkuset til helgen, og hun røper endinger før det kommende verdensmesterskapet i franske Meribel.

Av NTB | 20.10.2022 06:31:11

Sport: – Mesteparten av fartstreningen pleier å legges ned i november, men nå har vi trent mye mer fart, så det er jo litt endring. Og så har jeg jo fortsatt mål om å holde ut hele sesongen og ikke gå på en smell hvor jeg brenner opp kruttet for tidlig, forteller Mowinckel til NTB.

For i den kommende verdenscupsesongen har det blitt lagt et nytt fartsrenn til Zermatt-Cervinia allerede i starten av november. Vanligvis pleier første fartsrenn å komme i desember.

Dermed har de norske fartskanonene lagt ned mye mer fartstrening tidlig i oppkjøringen enn vanlig.

– Vi har vært mye i Chile, hvor vi har trent med de amerikanske jentene. Det har vært veldig ålreit, veldig bra, og det har vært veldig tøff trening. Det har gått greit, men den største endringen for min del er å få tilbake Kajsa (Wickhoff Lie, red.anm.) igjen, sier moldenseren og fortsetter:

– Når du øker lagkapasiteten med 100 prosent, så er det veldig stor forskjell. Det har vært helt fantastisk, og det er gøy å være to igjen. Jeg merker at hun har vokst mye, og det er kanskje en større sparring enn det har vært tidligere, og det liker jeg veldig godt.

– Det er det som er så kult, og Kajsa lærer jo så veldig fort. Hun suger ting til seg som en svamp. Og så har jeg sett at hun har kvaliteter som jeg virkelig må lære av. Og nå er vi to stykker som kan få det til samtidig. Jeg håper vi kan få til en sesong hvor vi begge fargelegger rennene vi er med i, sier Mowinckel.

2022/23-sesongen vil også bli preget av det kommende alpin-VM som arrangeres i franske Meribel i februar. Der er Mowinckel en het kandidat til å ta medalje i flere disipliner.

– Jeg tror ikke jeg blir så stresset av det som skjer rundt, og jeg er enda mer trygg på at det jeg driver med er riktig for meg, legger 30-åringen til.

Før VM-sesongen er riktignok medaljegrossisten usikker på hva som er hennes beste gren. Mowinckel kjører både storslalåm, super-G og utfor.

– Jeg håper det skal være jevnt, men jeg tror fartsbiten har løftet seg litt. Jeg er hvert fall tryggere der. Storslalåm har blitt litt mer en joker. Men det er fortsatt grunnsteinen for det å kjøre fort på ski.

– Det er tre disipliner hvor jeg hvert fall har en mulighet til medalje.

Kajsa Vickhoff Lie falt stygt under super-G-rennet i de italienske fjellene og endte opp med brudd i både beinet og kneet. Nå er hun klar for å kjempe om de gjeveste plasseringen med lagvenninnen.

– Det er en hel verdenscupsesong før, og det er der man finner formen. Men jeg føler jeg er på et helt annet sted en der jeg var da jeg kom inn i sesongen i fjor. Jeg har kanskje funnet litt mer roen nå, og vet at jeg har noe der oppe å gjøre, forteller hun.

(©NTB)