Menu
Ragnhild Mowinckel holder seg til tre disipliner under vinter-OL. Foto: Javad Parsa / NTB

Mowinckel dropper kombinasjonen i OL

Alpinist Ragnhild Mowinckel (29) er klar for sitt tredje OL, men kjører ikke fire konkurranser som i Sotsji og Pyeongchang.

Av NTB | 27.01.2022 15:37:13

Sport: Det opplyste Rival-kjøreren til NTB under et digitalt pressetreff torsdag.

– Jeg har nok med disiplinene jeg har nå. Ut fra skadesituasjonen og det som har skjedd, har jeg ikke kapasitet lenger til å stille i det. Det blir forhåpentligvis tre disipliner for min del, sa hun.

Det betyr at det blir utfor, super-G og storslalåm og ikke kombinasjonen på programmet for Mowinckel. Hun står med en 6.-plass og 4.-plass i OL-sammenheng i disiplinen hun må la vike i Beijing.

– Det er en naturlig overgang. Man ser på dem som har vært gjennom det samme, at på et tidspunkt må noe ryke. Jeg lar heller det ryke enn at noe annet ryker. Jeg er litt for glad i de andre disiplinene som er igjen der. Selv om det har gått bra der før, føler jeg at det er andre faktorer som påvirker, forklarte hun.

Mowinckel har trøblet med skader de siste årene. I mars 2019 røk hun fremre korsbånd. Skaden ble slått opp igjen i november og holdt henne ute fram til desember 2020. I desember tok hun sin første pallplass i verdenscupen på 1052 dager.

29-åringen har to OL-medaljer i sin karriere, begge fra Pyeongchang i 2018. Da ble det sølv i utfor og storslalåm.

(©NTB)

Flere nyheter: