Menu
Bodø/Glimt fortsetter å imponere i Europa. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Mourinhos Roma for Bodø/Glimt i conferenceligaen: – Det var en fin trekning

Bodø/Glimt får en ny vrien oppgave når Roma venter i kvartfinalen i conferenceligaen i april. Lagene møttes også i gruppespillet.

Av NTB | 18.03.2022 19:04:44

Sport: – Det var en fin trekning. Det er to lag som kjenner godt til hverandre nå. Vi har gode erfaringer og opplevelser som vi tar med oss inn i kvartfinale-oppgjørene mot Roma, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

– Kampene mot Roma blir knalltøffe. Det er en revansjsugen gjeng som kommer til Bodø for å gjøre det bedre enn sist, sier Ulrik Saltnes til samme avis.

Den norske suksessklubbens motstander ble klar da Det europeiske fotballforbundet (Uefa) trakk kvartfinalene i sitt hovedkvarter i Nyon fredag.

Bodø-klubben klarte seg samtidig meget godt mot den italienske storklubben i gruppespillet. På Aspmyra ble Mourinhos menn rundspilt med 6-1 i ufyselig vær, mens returkampen i den italienske hovedstaden endte 2-2.

– Vi vil ikke glemme vårt forrige møte. Det er ikke en type kamp du glemmer, sa Mourinho foran kamp nummer to.

Nå blir det mulighet for revansj i kvartfinalene. De øvrige oppgjørene der ser slik ut: Feyenoord – Slavia Praha, Marseille – PAOK, Leicester – PSV Eindhoven.

Conferenceligaen er Romas sjanse til å ta en tittel denne sesongen. Den ønsker manager Mourinho etter alle solemerker å gripe.

Mannskapet til Knutsen sikret seg plass i kvartfinalene ved å beseire nederlandske AZ Alkmaar 4-3 sammenlagt i åttedelsfinalen. Det måtte ekstraomganger til i returkampen torsdag for å avgjøre duellen. Der satte Alfons Sampsted inn målet som sikret avansement.

Kvartfinalene spilles 7. og 14. april. Tar Glimt seg videre derfra, blir det semifinalespill 28. april og 5. mai.

Finalen spilles 25. mai på nasjonalarenaen i Albanias hovedstad Tirana.

Glimt kunne også møtt Feyenoord, Leicester, Marseille, PAOK, PSV Eindhoven og Slavia Praha. Roma var dermed en av de mer vriene trekningene Glimt kunne ende opp med.

Også oppsettet for semifinalene ble trukket fredag. Der skal vinneren av Glimts kamp mot Roma ut mot enten Leicester eller PSV.

(©NTB)

Flere nyheter: