Menu
José Mourinho sammen med sine spillere etter mesterligatapet mot Leipzig onsdag. Portugiseren kom med oppsiktsvekkende uttalelser etterpå. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix

Mourinho: – Umulig å gjøre det bedre!

José Mourinho skyldte på skader og lot til å snakke ned egne spillere etter at laget hans i lange perioder ble overkjørt av Leipzig i 0-1-tapet i mesterligaen.

Av NTB | 19.02.2020 23:46:11

Sport: I et intervju vist på Viasat ble Mourinho bedt om å beskrive eget lags innsats.

– Forbløffende. Det er umulig å gjøre det bedre. Det er veldig vanskelig å gå i krigen med et skytevåpen uten kuler. Vi gjorde det likevel, og jeg kunne ikke kreve mer, svarte han.

– Jeg skulle gjerne hatt spillerne Leipzig hadde på benken. (Yussuf) Poulsen og (Emil) Forsberg, for eksempel. Jeg har ingen, absolutt ingen, fortsatte han.

Målscorere som Harry Kane og Son Heung-min er ute med skade, og det kan forklare sammenligningen med et våpen uten ammunisjon. Men det var ikke hvem som helst Tottenham hadde på banen og benken.

Tottenham hadde sin beste periode i kampen etter at Erik Lamela og Tanguy Ndombélé ble byttet inn samtidig i det 64. minutt (for Dele Alli og Gedson Fernandes).

– Vet du hvor mange ganger Lamela har trent med laget før denne kampen? Null. Ikke si at han og Ndombélé kunne startet, det kunne de ikke. Jeg måtte bruke de brikkene jeg hadde, sa Mourinho.

– Lucas (Moura) var dødssliten, (Steven) Bergwijn var dødssliten, (Giovani) Lo Celso var dødssliten, men de ga alt. Det som gir meg håp er kampånden og innstillingen til spillerne. Jeg kan ikke kreve mer enn jeg fikk i dag, fortsatte han.

– Vi er virkelig i trøbbel. Hadde det bare dreid seg om denne kampen så ville det ikke vært noe problem, men vi har FA-cup- og Premier League-kamper. Lørdag formiddag møter vi Chelsea, som sitter og koser seg i kveld. Takk for det valget, sa han til reporteren fra BT Sport, som har fått den kampen flyttet fram for direktesending.

Tross Mourinhos klagemål har han ikke gitt opp håpet om avansement i mesterligaen.

– Utfallet er åpent. Vi ville ikke være første lag som taper hjemmekampen og går videre likevel, så hvorfor skal vi ikke gjøre det?

(©NTB)

Flere nyheter: