Menu
Liverpool og Tottenham-spillerne holdt ett minutts applaus for å hylle Gérard Houllier onsdag. Foto: Peter Powell/ Pool via AP/NTB

Mourinho-taktikken sprakk på overtid: Firmino stanget Liverpool til seier

José Mourinho og Tottenham kom til Anfield for å spille en ren forsvarskamp. Det straffet seg da Liverpool gjorde 2-1 på overtid.

Av NTB | 16.12.2020 23:08:19

Sport: Roberto Firmino har fått mye kritikk for å score altfor få mål, men ble den store helten i toppkampen mot Tottenham. Brasilianeren satte inn 2-1 i det første overtidsminuttet.

Det gjør at Liverpool kan gå inn i jula som serieleder.

Det var duket for en liten minifinale i Premier League da de to tetlagene barket sammen. Det ble en jevn og intensiv kamp, der to trenerstjerner med hver sin taktiske tilnærming møtte hverandre på sidelinjen.

Mourinho brukte sin velkjente taktikk med å legge laget sitt dypt og satse på kontringer med stjerner som Harry Kane og Son Heung-min på topp. Det ga en ballbesittelse på opp mot 80 prosent for Liverpool og 11-2 i avslutninger på mål.

Taktikken så ut til å gi ett poeng, men etter Firminhos sene mål tar Liverpool over som serieleder, tre poeng foran Tottenham.

Stjernene Mohamed Salah og Son scoret hvert sitt mål i første omgang, og er begge på topp med elleve mål i toppscorerkampen.

Etter kampen er Liverpools rekke på kamper uten tap på Anfield nå oppe i 65 kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: