Menu
José Mourinho gir klare instrukser i Romas semifinalemøte med Leicester i conferenceligaen torsdag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Mourinho-seier glapp i England – kan bryte Romas titteltørke

José Mourinho og Roma så semifinaleforspranget glippe til 1–1 borte mot Leicester torsdag. Serie A-klubben er fortsatt vinnerfavoritt i conferenceligaen.

Av NTB | 28.04.2022 23:15:56

Sport: Det er full spenning foran neste ukes returoppgjør i Italia. Lorenzo Pellegrini dunket inn Romas ledermål mellom beina på Leicester-keeper Kasper Schmeichel i det 15. minutt, men halvveis ut i andre omgang ordnet Ademola Lookman en fortjent utligning.

Leicester kjørte kampen tungt etterpå, men Roma holdt stand og fikk med seg et godkjent resultat hjem i det som var Mourinhos første kamp på engelsk gress på ett år. I fjor vår fikk portugiseren sparken som Tottenham-manager. Nå kan han bli trenerhelt i Roma.

Hovedstadsklubben har ikke vunnet en tittel siden cuptriumfen i 2008. Uefas nyvinning kan bli turneringen som endelig stopper ventetiden.

Roma tok seg videre fra kvartfinalen med 5-2-seier sammenlagt over Bodø/Glimt. Det ble 1-2-tap på Aspmyra, men det var aldri tvil på Stadio Olimpico.

I den andre semifinalen ble det 3–2 til Feyenoord over Marseille. Det sto 2–2 til pause, men rett etter sidebytte scoret Cyriel Dessers vertenes vinnermål.

Fredrik Aursnes spilte hele oppgjøret på Feyenoords midtbane.

Conferenceligaens aller første finale spilles i den albanske hovedstaden Tirana 25. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: