Menu
José Mourinho var svært misfornøyd med dommeren i Romas kamp mot Verona. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse via AP / NTB

Mourinho risikerer tre kampers utestengelse – kan ha anklaget dommer for kampfiksing

José Mourinho risikerer tre kampers karantene etter utvisningen i helgens kamp. Roma-treneren skal ha kommet med antydninger om kampfiksing mot dommeren.

Av NTB | 21.02.2022 14:45:31

Sport: Portugiseren var alt annet enn fornøyd med dommeren i løpet av Romas kamp mot Verona lørdag, og på overtid av 2-2-kampen rant begeret over for Mourinho. Han tok matchballen og sparket den vekk, før han slang mishagsytringer og gjorde en telefon-gest mot hoveddommer Luca Pairetto.

Ifølge football-italia, som siterer den italienske avisen La Stampa, skal Mourinho ha sagt «De sendte dere hit med vilje. Juventus sendte dere». Verken de påståtte uttalelsene eller telefon-gesten til Mourinho er tilfeldig.

Faren til dommer Luca Pairetto, Pierluigi, ble i 2006 dømt for kampfiksing i regi av Juventus.

Den tidligere toppdommeren hadde rollen som italiensk viseformann i Uefas dommerkomité da det ble oppdaget at han hadde vært i jevnlig telefonkontakt med Juventus-direktør Luciano Moggi om utvelging av dommere til den italienske storklubbens kamper.

Dommerskandalen, også kjent som «Calciopoli», førte til at Juventus ble degradert til Serie B og mistet ligatitlene fra 2005 og 2006.

(©NTB)

Flere nyheter: