reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Saken ble behandlet i Jæren tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Motvind anker dom om Vardafjellet-utbygging

Organisasjonen Motvind fikk ikke medhold i kravet om stans i utbyggingen av vindkraftanlegget på Vardafjell i Sandnes. Fredag ble kjennelsen anket.

Av NTB | 05.06.2020 21:34:01

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver Stavanger Aftenblad.

Kjennelsen fra Jæren tingrett kom torsdag. Den er på 60 sider.

Motvind Norge må betale Vardafjellet Vindkraft 1,27 millioner kroner i sakskostnader, og i tillegg må organisasjonen betale staten ved Olje- og energidepartementet drøyt 93.000 kroner i sakskostnader.

– Vi har reist en serie anførsler på saksbehandlingsfeil og lovforståelse som vi ikke har fått noen god vurdering av. Men vi kan ikke forvente så mye fra en dommer i laveste rettsinstans, vi anker til lagmannsretten. Der er det tre fagdommere, sier generalsekretær Rune Haaland i Motvind.

Retten slår fast at forvaltningsvedtakene er gyldige. Norsk Vindkraftforening (Norwea) mener kjennelsen danner en viktig presedens ikke bare for vindkraftutbyggere, men for alle næringslivsaktører i Norge.

– Hvis slike forføyninger skulle vinne fram, ville det skapt stor usikkerhet om hva slags rammevilkår man egentlig opererer under, sier administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norwea.

Ledelsen i Motvind opplyser fredag kveld at de ikke er enig i tingrettens vurdering.

Striden om vindkraftverket har rast i flere år og toppet seg i fjor høst. Da klaget Sandnes kommune på konsesjonsvedtaket og hevdet at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldloven.

(©NTB)

Flere nyheter: