Menu
Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti skal ha blitt enige om hvorvidt Trond Giske skal innstilles som nestleder i fylkeslaget eller ikke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Motstridende opplysninger om Giske-enighet

NRK melder om enighet rundt Trond Giske i valgkomiteen i Trøndelag Ap. VG melder på sin side at de ikke er det, og at det går mot full maktkamp.

Av NTB | 20.02.2019 09:33:11

Politikk: Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti skal samle seg i Folkets Hus i Trondheim klokken 9.30 for å diskutere hvorvidt Giske skal innstilles som nestleder i partiets største fylkeslag.

Lederen i valgkomiteen, Jorodd Asphjell, sier til NRK at komiteen har vært i samtaler allerede fra 7-tiden onsdag morgen. Ifølge rikskringkasteren ligger det an til at møtet i valgkomiteen blir kortvarig, ettersom de allerede skal ha bestemt seg.

Å gi politikeren et nestlederverv Trøndelag Ap allerede nå er omstridt i partiet. For et drøyt år siden gikk Giske av som nestleder på nasjonalt nivå etter at det kom flere varsler om seksuell trakassering fra hans side.

Saken mot 52-åringen fra partiets side ble nylig avsluttet. Konklusjonen om at han hadde brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering ble stående, men samtidig ble det åpnet for at han igjen kunne delta for fullt i Ap.

(©NTB)

Flere nyheter: