Menu
Jostein Grindhaug og Haugesund går mot treningsnekt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Mot treningsnekt også for Haugesund og Avaldsnes

Haugesund og nabokommunene ber regjeringen innføre svært strenge regionale koronatiltak. Dermed går det mot treningsnekt også for Haugesund og Avaldsnes.

Av NTB | 16.03.2021 10:09:23

Sport: Det er Tysvær kommune som tirsdag opplyser at Helse- og omsorgsdepartementet vil ta stilling til oppfordringen fra de seks kommunene på Haugalandet i Rogaland om å gå til tiltaksnivå A.

Blir ønsket innvilget, vil i så fall at toppidretten i området få treningsnekt. Det rammer blant andre fotballklubben FK Haugesund og toppserieklubben Avaldsnes.

«Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne eller barn. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater», heter i formuleringen som omfatter idretten under tiltaksnivå 5A.

En rekke toppklubber ble fra tirsdag ilagt treningsnekt som følge av at også kommunene i Viken forsterket sine koronatiltak. Det rammet Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg og Lillestrøm i eliteserien, samt LSK Kvinner, Kolbotn og Stabæk på øverste nivå for kvinner.

Sandefjord kommune har også varslet at den vil gå til tiltaksnivå A. Dermed vil også Sandefjords eliteserielag miste muligheten til å trene felles i tiden som kommer.

(©NTB)

Flere nyheter: