Menu
Ordførerkandidat Svein-Erik Indbjo (FrP) i Haugesund har en god dag på jobb. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Mot slutten for Haugalandspakken

Det kan gå mot slutten for Haugalandspakken etter at regjeringen fredag kveld ble enige om et bompengeforlik. - En stor seier for FrP i valgkampen, sier Svein Erik Indbjo i Haugesund FrP.

Av Egil M Solberg | 24.08.2019 13:57:22

Bompengeforliket: FrP går til valg på kampen mot bompenger. Forliket i regjeringen som partiet fikk gjennomslag for i går kan få stor betydning for Haugalandspakken.

– Fremover vil det være slik at kommunene vil måtte dekke 20 prosent av konstantene med veiprosjektene selv. De kan ikke sende hele regningen til bilistene, forklarer Indbjo og fortsetter.

– I tillegg er det slik at alle planene for samtlige prosjekter må være klare med finansieringsplan før prosjektet kan godkjennes, forklarer Indbjo.

Han tror dette vil kunne bety slutten for Haugalandspakken.

– Haugalandspakken ble startet for å utbedre Karmsundgata og bygge ny bro til Risøy. Disse prosjektene er ikke engang påbegynt. Med det nye forliket ville et slikt prosjekt aldri blitt godkjent, sier Indbjo.

Når kommunene nå vil måtte ta 20 prosent av kostnadene, kan prosjektene strande i mangel på finansiering.

– Når kommunene ikke kan flytte hele kostnaden over på bilistene, vil politikerne også måtte være mer forsiktige med å legge sykkelstier, grøntanlegg og annet inn i eventuelle veiprosjekter, sier ordførerkandidaten fra FrP i Haugesund.

Hør hele intervjuet

Flere nyheter: