reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ferencvaros-spiller Tokmac Nguen, her fotografert mens han spilte i Strømsgodset, får spille kamper igjen i løpet av måneden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Mot serieoppstart for Nguen i Ungarn

I Ungarn skal semifinalene i cupen spilles 23. mai, med serieoppstart en uke senere. Det betyr snarlig retur til offisielle kamper for Tokmac Nguen.

Av NTB | 05.05.2020 06:47:34

Sport: Alle kamper skal spilles uten publikum, opplyste det ungarske fotballforbundet MLSZ mandag. Nguens Ferencvaros toppet tabellen, tre poeng foran Fehervar, da sesongen ble satt på vent i mars. Det er minst ti kamper igjen å spille for alle lag i serien.

– Sesongen vil fortsette med stor respekt for helsetiltakene, sier MLSZ i en uttalelse.

Spillere og alle de kommer i kontakt med vil bli testet to ganger i uka, eller før hver kamp.

I Ungarn er det registrert 352 dødsfall som følge av covid-19 og 3000 smittetilfeller. Noen av smittevernstiltakene er blitt lempet på, men ikke i hovedstaden Budapest.

Treningene må skje utendørs, i grupper på mellom seks og åtte, og underlagt strenge regler for hygiene og sosial distansering.

Hellas’ visesportsminister Lefteris Avgenakis sa mandag at den greske toppserien kan komme til å gjenopptas, men at det må gjøres «steg for steg».

– Vi respekterer rådene fra helseekspertene, og prioriterer menneskeliv først, sa han, og la til at den greske superligaen vil spilles uten publikum om den starter opp igjen.

Det er ikke blitt kunngjort når de utsatte sluttspillkampene kan finne sted, men serien håper på retur 14. juni, avhengig av godkjennelse fra regjeringen.

I Hellas, der Omar Elabdellaoui og Ghayas Zahid spiller for henholdsvis Olympiakos og Panathinaikos, får spillerne returnere til trening tirsdag.

I Hellas lempes det gradvis på tiltakene, etter at landet har vært så godt som nedstengt i to måneder. Det er påvist 2632 smittetilfeller i landet, og 146 dødsfall som følge av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: