Menu
Sveriges kvinnelandslag ser ut til å sette ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball i tirsdagens treningskamp mot Brasil. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mot ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball: – En unik følelse

Det er solgt over 34.000 billetter til Sveriges oppkjøringskamp til fotball-EM for kvinner mot Brasil. Publikumsrekorden i svensk kvinnefotball står for fall.

Av NTB | 27.06.2022 13:31:12

Sport: Rekorden lyder på 25.882 tilskuere og ble satt i april 2019 da Sverige tok imot Tyskland på Friends Arena nord for Stockholm.

Tirsdagens hjemmekamp mot Brasil vil etter alle solemerker slå rekorden. Det betyr mye for den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage, som nå er trener for Brasil.

– Det er en unik følelse. Å komme tilbake og spille mot Sverige foran så mange folk. Det forteller noe om hvor populært det svenske landslaget er, sier Sundhage til det svenske nyhetsbyrået TT.

Sundhage var trener for Sverige fra 2012 til 2017. Hun har tro på hjemlandet i EM i England, som varer fra 6. til 31. juli.

– Sverige er rangert nummer to (på Fifa-rankingen) og var i en OL-finale der man skulle vunnet gull, synes jeg. Dessuten er man i manges øyne favoritter til å vinne EM-gullet, sier Sundhage.

Sverige får en tøff åpningskamp i EM mot Nederland 9. juli. Sverige er også i gruppe med Sveits og Portugal.

Norge er i gruppe med Nord-Irland, Østerrike og vertsnasjonen England.

(©NTB)

Flere nyheter: