Menu
Det har vært strenge restriksjoner og nedstenging i England siden januar, men nå går det mot lysere tider. Her fra april i år, da fremdeles det meste var stengt. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Mot lysere tider for britene – begynner gjenåpning mandag

Fra mandag kan folk besøke puber, restauranter, frisørsalonger og treningssentre igjen i England.

Av NTB | 11.04.2021 19:34:11

Økonomi og næringsliv: Etter flere måneder med nedstenginger og høye smittetall tar England nå ett skritt nærmere en normal hverdag. Flere bilder fra nyhetsbyrået AP viser butikker som forbereder seg til å åpne dørene igjen mandag.

Storbritannia nærmer seg 40 millioner vaksinerte mot koronaviruset, og smittetallene går ned.

Statsminister Boris Johnson hadde planer om å markere anledningen ved å ta en halvliter øl på en pub i London mandag, men har avlyst det etter at prins Philip døde fredag.

Skottland, Wales og Nord-Irland har sine egne planer, men også de har begynt å planlegge gjenåpning av samfunnet.

Storbritannia er ett av de landene i Europa som har blitt hardest rammet av pandemien, med mer enn 127.000 bekreftede dødsfall.

Gjenåpningen av England skal skje gradvis. Det innebærer at man fortsatt må følge flere restriksjoner, som å holde avstand og å ha utendørsserveringer. Å spise og drikke innendørs blir ikke tillatt før tidligst 17. mai, og teatre, kinoer, nattklubber og lignende arenaer forblir stengt.

Epidemiologer ber samtidig folk om å være forsiktige, og påpeker at det fortsatt er mange mennesker som ikke har blitt vaksinert. Hvis folk slurver med å holde avstand, vil man se en økning i nye smittetilfeller, sier de.

(©NTB)

Flere nyheter: