Menu
Frps helsepolitikere Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud er i innspurten i arbeidet med bioteknologimeldingen på Stortinget. Nå kan de få marsjordre fra partiet om å si ja til assistert befruktning for enslige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mot ja i Frp til assistert befruktning for enslige 

De to andre regjeringspartiene har allerede gått inn for å si ja til assistert befruktning for enslige. Søndag ventes Frp å gjøre det samme.

Av NTB | 28.04.2018 12:07:24

Medisin og helse: – Jeg er usikker på hva landsmøtet vil gå inn for, sier Frps helsepolitiker Bård Hoksrud til NTB. Han viser til at Frp-landsmøtet i fjor sa nei til surrogati og ja til eggdonasjon.

– Noen mener jo at ja til assistert befruktning er en konsekvens av at vi har åpnet for eggdonasjon. Jeg skal imidlertid være forsiktig med å spå utfallet av denne vanskelige debatten. Det er mange ulike meninger om dette, sier Hoksrud.

I resolusjonsforslaget som ble lagt fram lørdag, vises det til dagens lovtekst. Den sier at det kun er gifte eller samboere som kan få tilbud om assistert befruktning.

Et samfunn i endring

– Samfunnet beveger seg framover. Norge det eneste av de nordiske landene som fortsatt har et forbud mot at enslige skal kunne få barn gjennom assistert befruktning. Det fremgår av resolusjonsteksten.

– Det at Fremskrittspartiet støtter assistert befruktning for enslige betyr ikke at dette trenger å være subsidiert av skattebetalernes penger. Det understreker forslagsstillerne i FpU og fylkeslagene Trøndelag, Hedmark, Hordaland, Vestfold og Telemark.

Stortingets helse- og omsorgskomité skal 8. mai avgi innstilling til stortingsmeldingen om bioteknologi. Den tar for seg nettopp disse spørsmålene og flere forhold knyttet til fosterdiagnostikk.

(©NTB)

Flere nyheter: