reklame
Menu
Sjur Røthe var raskest i mål på 15 kilometer fristil under åpningsetappen i Ski Tour 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mot firedobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 2020

Sjur Røthe og tre andre norske løpere slo Alexander Bolsjunov og ligger an til å komme først på 15 kilometer fristil i Östersund lørdag.

Av NTB | 15.02.2020 17:31:12

Sport: Røthe åpnet rolig, men leder i mål etter en fantastisk avslutning på den første etappen i Ski Tour 2020. I mål er det foreløpig hele fire nordmenn foran Bolsjunov og de andre løperne.

En Bolsjunov i kjempeform så langt tammere ut på lørdagens etappe enn verdenscuplederen har gjort tidligere i sesongen, men kom likevel i mål minuttet foran Johannes Høsflot Klæbo, som slet i sitt comeback etter fingerbruddet.

Røthe, Simen Hegstad Krüger, Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby sørget likevel for en norsk jubeldag på åpningsetappen.

Det var ikke noen pangåpning fra den russiske verdenscuplederen Bolsjunov, som lå 10,3 sekunder bak Pellegrino etter 2,6 kilometer og bak de fem norske.

Ti sekunder bak ham igjen lå Sjur Røthe, som for alvor fikk opp tempoet mot slutten.

Krüger gikk også en kjempeetappe og gikk inn bare 1,7 sekunder bak Røthe i mål. Krogh og et sterkt løp av Johnsrud Sundby sikret firedobbelt norsk i mål.

Nyvinningen, som varer fra 15. til 23. februar, inneholder blant annet et langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker som krysser landsgrensen.

Rennet har også en knalltøff sprint i alpinløypa i Åre 18. februar, der de siste 250 meterne går i bratt motbakke.

Mennenes finale i Trondheim 23. februar er 30 kilometer klassisk.

Federico Pellegrino ga full gass fra start for å sikre ekstrapoengene i sprintcupen utdelt på målingen ved 2,6 kilometer, men hadde aldri noen planer om å gå for etappeseieren, så i grunn var det femdobbelt norsk tidlig i løpet.

Intervallstarten i Östersund lørdag er første etappe i Ski Tour i Sverige og Norge, som avvikles for første gang.

(©NTB)

Flere nyheter: