reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fredrik Reinfeldt vil bli svensk fotballpresident. Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB

Mot «bikkjeslagsmål» om presidentvervet i svensk fotball – tidligere statsminister kandidat

Sju kandidater kjemper om å bli Sveriges neste fotballpresident. En eks-statsminister og en tidligere topp i Det europeiske fotballforbundet er på listen.

Av NTB | 14.12.2022 12:48:06

Sport: Kandidatene til jobben som svensk fotballpresident har meldt seg i tur og orden den siste tiden. Onsdag skriver Det svenske fotballforbundet at tidligere Uefa-generalsekretær Lars-Christer Olsson er sistemann på det som nå har blitt en sju navn lang liste.

Olssons kandidatur er fremmet av Västerbottens fotbollsförbund.

På listen over kandidater står også Fredrik Reinfeldt. Topp-politikeren var Sveriges statsminister fra 2006 til 2014.

De fem øvrige er Caroline Waldheim, Birger Jonsson, Annika Grälls, Jens T. Andersson og Tommy Andersson.

Han trakk seg i sommer som styreleder i de svenske eliteklubbenes interesseorganisasjon SEF etter ni år i posisjonen.

– Det er nok ikke sannsynlig at jeg setter meg i gyngestolen ennå, men jeg har ikke lagt noen konkrete planer. Vi får se hva fremtiden har å by på, sa Olsson i en pressemelding da han annonserte at han ville forlate SEF.

Den siste tiden har Olsson blant annet jobbet for Riksidrottsforbundet, svenskenes svar på Norges Idrettsforbund. Der har han blant annet ledet en etterforskning av trusselbilder mot svenske ligaorganisasjoner.

Valget finner sted 25. mars.

Skulle valget falle på Caroline Waldheim eller Annika Grälls vil Sverige få sin første kvinnelige fotballpresident. I Norge nådde Lise Klaveness den samme milepælen da hun erstattet Terje Svendsen i mars i år.

Tyngst fotballbakgrunn har trolig Lars-Christer Olsson. 72-åringen har vært aktiv i ulike verv i drøyt 30 år. Han var generalsekretær i Uefa mellom 2003 og 2007.

Det er fortsatt ikke for sendt å nominere kandidater til jobben som svensk fotballpresident. Dermed kan det komme ytterligere navn til listen i tiden som kommer. Fristen er 15. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: