Menu
Kommuneoverlege Kristian Krogshus informerte om koronasituasjonen i Moss kommune på en pressekonferanse søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Moss erklærer lokalt koronautbrudd

31 personer som er koronasmittet i Moss, tilhører samme smitteklynge. Kommunen erklærer at det er et lokalt utbrudd på gang.

Av NTB | 25.10.2020 18:53:00

Medisin og helse: Det er nå meldt om 36 personer som har fått påvist koronaviruset i Moss den siste uka. Seks tilfeller ble meldt inn til kommunen i løpet av søndag ettermiddag. På morgenen samme dag meldte Moss kommune om 18 nye tilfeller, som er det høyeste tallet på smittede som er registrert på et døgn i kommunen.

Av de nye smittetilfellene tilhører 31 samme smitteklynge, som kommunen ikke kan si med sikkerhet hvordan har oppstått.

– Det kan se ut som flere er blitt smittet ved tilstedeværelse i en mindre privat sammenkomst, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Han sier at 120 personer i karantene er koblet til en moské i byen, men understreker at det ikke nødvendigvis betyr at det er der utbruddet startet.

Over 400 personer er satt i karantene i kommunen, deriblant skoleklasser ved flere forskjellige skoler. Foreløpig vil kommunen ikke innføre nye koronatiltak, i samråd med Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Flere nyheter: