Menu
Folk går forbi en rakett som står fast i bakken i Lysytsjansk i Luhansk-regionen i midten av mai. Arkivfoto: Leo Correa / AP / NTB

Moskvas ordfører varsler satsing i Luhansk og Donetsk

Moskva skal hjelpe med opprydding og gjenoppbygging i Luhansk og Donetsk, uttaler den russiske hovedstadens ordfører etter et besøk i Luhansk.

Av NTB | 04.06.2022 03:16:00

Politikk: – På vegne av Russlands president skal Moskva gi humanitær hjelp og hjelp til gjenoppbygging av infrastruktur i byene Luhansk og Donetsk, skriver The Guardian, som siterer Moskva-ordfører Sergej Sobjanins offisielle Telegram-kanal.

– Vi har skrevet under på avtaler om samarbeid og opprettelse av vennskapsbyer mellom Moskva og Luhansk. Vi har lagt planer for gjenoppbygging av normalt og fredfullt liv, uttaler han videre.

Ifølge Sobjanin er rundt 1.500 spesialister fra ulike kommunale avdelinger i Moskva allerede på plass i den russiskkontrollerte byen Luhansk, som ligger i den ukrainske regionen med samme navn.

– Vi har begynt å gjenoppbygge skoler, hus og andre fasiliteter. Planene omfatter utbedring av gater, Avangard-stadionet og byparken, opplyser Moskvas ordfører.

Russiske styrker kontrollerer over 90 prosent av Luhansk-regionen. Kun to byer i Luhansk skal være på ukrainske hender fortsatt – Sievjerodonetsk og Lysytsjansk.