reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ebiye Moses scoret mot klubben som takket nei til ham og brukte målfeiringen til å spøke med grunnen til at Odd vraket ham. Foto: Marius Simensen / NTB

Moses hånet Odd med målfeiring – Jevtovic sikret poengdeling

Ebiye Moses scoret åpningsmålet for Aalesund og sendte et stikk i retning motstander Odd, men Milan Jevtovic sørget for 1-1 i Eliteserien søndag.

Av NTB | 28.08.2022 20:01:09

Sport: Moses var nærmest klar for Odd tidligere i måneden, men overgangen gikk i vasken etter en legesjekk. Skien-klubben fant noe med kneet til spissen som den ikke likte.

Det hadde ikke gått i glemmeboka til nigerianeren, som latet som om han slet med et vondt kne da han feiret sin første scoring for Aalesund etter 32 minutter.

Spissen sier selv at det ikke var rettet mot Odd.

– Ikke egentlig, det var bare noe som falt meg inn. Jeg gjorde det ikke for Odd, men det er et spill. Det er moro noen ganger, sa Moses til Discovery om målfeiringen.

Men ledelsen holdt ikke lenge, for Milan Jevtovic utlignet nesten umiddelbart for Odd. Det ble det siste målet i kampen. Moses skulle gjerne tatt enda flere poeng.

– Det var en tøff og god kamp. Vi fikk ett poeng, og vi er litt skuffet.

Verken Diomande eller noen andre klarte å score et tellende mål etter pause. Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen synes 1-1 var rettferdig.

– Det var litt stykkevis og delt. Det svingte litt for mye, så sett under ett er 1-1 et greit resultat, sa han.

Neste runde spiller Odd hjemme mot Jerv, mens Aalesund møter Strømsgodset i Drammen.

Den tidligere Tromsø-spissen var helt klart fysen på å score mot klubben som takket nei til ham og fikk kranglet inn 1-0 etter en drøy halvtime. På et lavt innlegg fra Fredrik Haugen måtte Odin Bjørtuft sklitakle for å hindre Moses fra å score, men ballen gikk rett på Leopold Wahlstedt, som måtte gi retur. Det utnyttet Moses.

Simen Rafn ble med på gesten til Moses på målfeiringen og latet som om han lappet sammen kneet til sin nye lagkamerat.

Tre minutter senere var det Odds tur til å feire. Conrad Wallem gjorde opp for missen tidlig i kampen ved å slå ballen presist inn til Jevtovic, som sikkert kunne sette sitt sjuende mål for sesongen.

Fem minutter senere var det Aalesund som fikk ballen i nettet, uten at det ble tellende scoring. David Fällman kranglet inn en corner, men kranglet akkurat litt for mye til at dommer Mohammad Usman Aslam kunne unngå å blåse frispark mot midtstopperen.

Etter en drøy time ble Moses byttet ut for Aalesund, og samtidig kom Diomande inn for Odd. Han var ikke spesielt nær å score, men var uansett fornøyd med debuten.

– Det var deilig å komme i gang igjen. Det har vært en stund siden jeg var i Norge. Det var deilig å komme innpå i dag, få vist meg litt (fram) og få litt god energi, sa Diomande.

Spissen Odd endte opp med å kjøpe istedenfor Moses, Adama Diomande, fikk en knapp halvtime som innbytter. 32-åringen har scoret i debuten sin for Hødd, Strømsgodset, Stabæk, Hull (i Premier League), Cangzhou, Al-Sailiya og Al-Arabi, men debutscoring ble det ikke for Odd.

Conrad Wallem brant en stor mulighet allerede etter fem minutter. Selv om Odd hadde et tak på kampen, var det Moses og Aalesund som skulle få feire åpningsmålet.

Etter pause kom det to kjappe nettkjenninger, men begge ble underkjent. Først ut var Vebjørn Hoff, som pirket ballen i mål mot sitt gamle lag, men midtbanespilleren ble avvinket for offside.

(©NTB)

Flere nyheter: