Menu
Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept i oktober i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mortensrud-drapet: Politiet løslater siktet mann

En mann som er siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan ved Mortensrud i oktober, ble onsdag løslatt. Politiet jakter fortsatt to brødre som skal ha rømt til Kosovo.

Av NTB | 09.06.2022 15:46:11

Kriminalitet og rettsvesen: – Mannen er fortsatt siktet for medvirkning til drapet, men så lenge politiet ikke har fått tak i de to etterlyste brødrene som reiste til Kosovo to dager etter drapet, er det uforholdsmessig å la den varetektsfengslede mannen sitte på ubestemt tid i fengsel, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Børge Enoksen sier til NTB at den siktede mannen har forklart seg i avhør med politiet, men ikke erkjent noen form for straffskyld etter siktelsen om medvirkning.

– Etterforskningen av drapet på Mortensrud fortsetter med høy prioritet, og det samarbeides fortsatt godt med utenlandske myndigheter i jakten på brødrene. Per i dag er det imidlertid umulig å slå fast når brødrene blir pågrepet, skriver politiet videre.

20 år gamle Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt på Mortensrud i Oslo i oktober i fjor. To dager etter reiste brødrene Valon (35) og Visar (32) Avdyli fra Norge og til Pristina i Kosovo. De ble i ettertid siktet for drap eller medvirkning til drapet på Adan.

Så lenge de to terrordømte brødrene fra Bærum ikke er pågrepet vil politiet heller ikke kommentere innholdet i mistankegrunnlaget mot de to eller den tredje siktede etter drapet. Heller ikke motivet bak drapet eller relasjonen mellom partene vil politiadvokaten gå inn på.

– Når disse brødrene blir pågrepet sil si at de skal kunne forklare seg om ting de ikke har lest i mediene, sier Enoksen.

Det er foreløpig ikke aktuelt å påtaleavgjøre saken mot den løslatte mannen uten å ha først ha avhørt de to etterlyste brødrene.

– Vi vet at de landet i Kosovo 9. oktober og vi har en formening om hvor de befinner seg og har samarbeid med myndighetene i landet, selv om Norge og Kosovo ikke formelt har noen avtale om utlevering, sier Enoksen til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: