Menu
Tre personer har nå mistet livet etter boligbrannen i Ytrebygda i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mor og datter døde etter brannen i Bergen lørdag

En 14 år gammel jente og moren (41) døde natt til tirsdag av skadene de fikk i brannen i Bergen 4. januar. Dermed er tre personer døde som følge av brannen.

Av NTB | 07.01.2020 08:40:10

Ulykker og naturkatastrofer: Tilstanden for det siste barnet som er innlagt ved Haukeland universitetssjukehus, er fremdeles kritisk og uavklart, opplyser Helse Bergen.

Brannen brøt ut i 6.45-tiden lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

Fire personer var bevisstløse da de ble hentet ut av det brennende huset og ble innlagt på sykehus med uavklarte skader. Søndag ble det kjent at en ni år gammel jente døde.

Politiet har hentet ut gjenstander fra boligen som de undersøker nærmere.

– Vi har god tro på at vi skal finne brannårsaken, men går ikke nærmere inn på det. Vi har en formening om hvor brannen startet og hva som startet den, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon til NTB.

Politiet gjennomførte en rekke avhør mandag, blant annet med innsatspersonell som rykket ut til brannen. Dette arbeidet fortsetter tirsdag. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

– Vi skal gjøre flere undersøkelser og gjennomføre avhør av flere personer som kan ha opplysninger, sier han.

Det var en familie på sju, to voksne og fem barn, som bodde i boligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria. Ifølge politiet var fire av barna og de to voksne til stede i huset da brannen startet.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. To etterforskere fra Kripos ankom mandag for å bistå politiet, men er nå ferdige på stedet.

Tirsdag fortsetter politiet arbeidet på brannåstedet.

Flere nyheter: