Menu
Maren Lundby vant lørdagens kvalifikasjon i Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Monsterhopp ga Lundby drømmestart i Raw Air

Maren Lundby var i helt egen klasse i Raw Air-åpningen i Holmenkollen fredag. Etterpå nølte hun ikke med å kalle det en drømmestart.

Av NTB | 07.03.2020 19:31:33

Sport: Regjerende mester Lundby landet på 133 meter i sitt kvalifiseringshopp og kunne fornøyd studere resultatlista i etterkant. Det så mer oppløftende ut enn hun på forhånd hadde våget å drømme om.

Østerrikske Jacqueline Siegfriedsberger fulgte nærmest, men var slått med hele 12,1 poeng. Verdenscupleder Chiara Hölzl, også hun fra Østerrike, fulgte deretter. Hun var distansert med ytterligere fire poeng.

Den tredje av de østerrikske profilene, Eva Pinkelnig, endte helt nede på tiendeplass, slått med 27,9 poeng av Lundby. Det er utklassing på ett hopp.

På spørsmål fra NTB om rennet kunne oppsummeres som en drømmestart, svarte en smilende Lundby:

– Ja. Skriv det.

– Nei, jeg synes ikke det. Det var faktisk et veldig bra hopp. Jeg er kjempefornøyd, smilte Lundby, som riktignok fikk solid trekk hos dommerne for landingen.

Den var uten antydning til nedslag.

– Det skal være mulig å sette nedslag der, men jeg mistet litt kontroll på skiene mine i svevet. De begynte å gå litt. Det virker som det var litt turbulent luft, forklarte hoppstjernen.

Til tross for at hun var dyp, unngikk hun fall. Det var tross alt det viktigste på en dag som ble særdeles god. 25-åringen synes å ha prikket formen noe nær perfekt til Raw Air. Også generalprøven i Ljubno nylig endte med seier.

– Jeg tror jeg ledet med det samme etter kvalifiseringen i fjor, men så var jeg kjempelangt bak i selve konkurransen. Det er meldt mye vind i morgen, så vi får se, sa 25-åringen.

Det siste har hun rett i. Værmeldingene foran søndagens renn er ikke positive. Nedbør og tidels mye vind er utsiktene. Det kan snu om på mye.

– Det gjelder å levere gode hopp hele veien, for plutselig er det de andre som er 20 poeng foran. Det har skjedd før i vinter, det, sa Lundby med henvisning til konkurrentene.

Silje Opseth fulgte opp med 118 meter og en sterk sjetteplass i lørdagens kvalifisering. Anna Odine Strøm endte på 16.-plass.

Hoppdronningen fra Bøverbru måtte kort og godt innrømme at Raw Air-turneringen ikke kunne startet mye bedre enn den gjorde foran tomme tribuner i Holmenkollen.

Tross drømmestarten var det en nøktern Lundby som kom til pressesonen etter lørdagens kvalifisering.

(©NTB)

Flere nyheter: