reklame
Menu
Moldes direktør Ole Erik Stavrum fikk svar av Uefa onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Moldes mesterligamøte går på Kypros

Mesterligakampen i fotball mellom Molde og aserbajdsjanske Qarabag spilles i Larnaka på Kypros.

Av NTB | 09.09.2020 16:53:03

Sport: Det bekrefter Molde-direktør Ole Erik Stavrum overfor NTB onsdag.

Det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som har tatt den endelige beslutningen rundt kampsted etter at oppgjøret måtte flyttes som følge av norske myndigheters karanteneregler.

Onsdag ettermiddag fikk klubbene beskjed om at oppgjøret skal gå på AEK Arena på Kypros.

– Rent ut fra forhold rundt smittevern er dette en løsning vi lever veldig godt med. Kypros er i utgangspunktet et gult land vi kommer oss fram og tilbake til uten karantene, sier Molde-direktør Stavrum til NTB.

Han er glad for å ha en løsning på plass rundt neste ukes oppgjør

– Det var veldig greit å få avklart, sånn at vi får tid til å områ oss med hensyn til bestilling av fly og hotell, sier Stavrum.

Tirsdag bekreftet kulturminister Abid Raja (V) overfor NTB at Molde ikke ville få noe karanteneunntak knyttet til bortemøtet med Qarabag. Dermed måtte kampen flyttes til en nøytral arena.

I og med at Aserbajdsjan ligger utenfor Schengen-området, ville reisen dit utløst ti dagers karantene for Molde-spillerne etter hjemkomst til Norge. I denne perioden kunne laget verken trent eller spilt kamper. I så fall måtte klubben ha utsatt to seriekamper.

Uefa har inngått avtaler med landene Polen, Kypros, Hellas og Ungarn med tanke på gjennomføring av kamper som må spilles på nøytral grunn. For Molde endte valget på Kypros.

Dersom Molde slår Qarabag, venter enten Dinamo Zagreb fra Kroatia eller ungarske Ferencváros i neste runde av kvalifiseringen.

(©NTB)

Flere nyheter: