Menu
Emil Breivik jubler for sin flotte scoring mot Elfsborg i conferenceligaen torsdag. Foto: Tommy Holl/TT / NTB

Moldes drøm om europacupspill lever videre – snudde nok en gang mot Elfsborg

Molde tok seg torsdag trygt videre til 3. runde i kvalifiseringen til conferenceligaen i fotball. Avansementet ble sementert med 2-1 borte mot svenske Elfsborg.

Av NTB | 28.07.2022 20:40:56

Sport: Et drømmetreff fra Emil Breivik og en sylfrekk chip fra David Fofana forseglet avansementet. Molde hadde hele 4-1 å gå på etter det første oppgjøret på hjemmebane forrige uke.

– Vi ser litt engstelige og tunge ut i første omgang. I andre omgang får vi bedre kontroll og skaper mer. Gjennom 90 minutter føler jeg vi gjør nok for å kunne kalle dette et rettferdig resultat, sa Molde-sjef Erling Moe til Romsdals Budstikke etter kampen.

Da hjalp det lite for Elfsborg at de lenge skapte hodebry for romsdalingene.

Fem minutter før pause sørget nemlig Michael Baidoo for 1-0 til hjemmelaget. På overtid av første omgang var de gulkledde kun et stolpetreff unna å gjøre 2-0, men Molde slapp med skrekken.

Snaue ti minutter ut i omgang kunne moldenserne puste lettet ut etter mål da Emil Breivik sørget for balanse i regnskapet. Få minutter før slutt sørget Fofana for at snuoperasjonen var komplett.

– Jeg må kanskje begynne å skyte litt mer, sa en tydelig fornøyd Breivik etter kampslutt.

Tross en stor ledelse fra den første kampen stilte Erling Moe med et slagkraftig mannskap i returoppgjøret i Sverige torsdag kveld.

I 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen venter ungarske Kisvarda. De tok seg videre mot kasakhstanske Kairat tidligere torsdag.

– Jeg regner med at det blir en tøff kamp. Det handler om å være gode hjemme og samtidig sørge for at vi er tøffe å møte borte, understrekte Breivik.

Første oppgjør spilles i Molde den 4. august. Hvem som tar seg videre til omspillet (siste runde før gruppespillet) avgjøres i Ungarn én uke senere.

(©NTB)

Flere nyheter: