Menu
David Fofana scoret for Molde mot Tromsø søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde vendte til knusende seier – tok over tabelltoppen

Molde hevet seg fra en tidlig kalddusj og ydmyket Tromsø med 5-1 på hjemmebane i Eliteserien søndag. Spisstalentet David Fofana noterte seg for to mål.

Av NTB | 11.07.2022 00:24:29

Sport: Seieren gjør at Molde klatrer opp på tabelltopp forbi Lillestrøm etter de gulkleddes tap for Viking søndag. Molde har lenge jaktet bak, men «endelig» kunne Erling Moes menn ta seg opp på toppen.

– Det passet også godt å få litt bakrom slik vi fikk i dag. Jeg er godt fornøyd med at vi får satt overgangsspillet i dag. Med 5-1 må man alltid være fornøyd selv om det er ting å plukke på, sa Moe til Discovery etter kampen.

Seieren kom likevel ikke lett. De blåkledde havnet nemlig under på hjemmebane før de våknet. Fofana var svært delaktig i det.

– Det er fra den herlige himmel til de dype daler. Du ser at det er et voldsomt potensial i gutten med ballen. Vi har sett det før på trening, men vi må nok jobbe med strukturen uten ball, sa Moe om eleven.

– Det er ikke bra nok av oss. Det er nok dette Erling og trenerteamet har tegnet på kontoret hele jævla uka. Det ble en tøff kamp for oss, sa TIL-trener Gaute Helstrup.

Først utlignet Erling Knudtzon etter 16 minutter, før Kristoffer Haugen fikk stå helt alene på bakerste stolpe og hamre inn ledermålet for Molde. På overtid i 1. omgang la David Fofana på til 3-1, før samme man økte kvarteret etter hvilen.

Molde får besøk av Haugesund neste runde, mens Tromsø møter Strømsgodset borte.

Det var en svært innholdsrik første omgang. Etter sju minutter vendte Kitolano flott opp på utsiden av sekstenmeteren og banket ballen mot mål. Karlstrøm var på vei over til andre hjørne og var sjanseløs på skuddet.

Likevel var det Molde som skulle ha mest å glede seg over til pause. Knudtzon fikk en hel banehalvdel å løpe på før han satte ballen kontrollert ned i hjørnet.

Fire minutter senere var TIL-forsvaret ute av posisjon på innlegget fra Martin Linnes. Haugen fikk stå helt alene og sendte Molde i ledelsen med et skudd fra kloss hold.

Kvarteret ut i annen omgang var samme mann på ferd da han rev seg løs i feltet og banket ballen opp i nettaket. Kun sekunder senere økte Kaasa ledelsen etter et flott Molde-angrep. Han lobbet ballen over en utrusende Jakob Haugaard.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret.

Etter sju minutter banket Eric Kitolano tromsøværingene i ledelsen med en markkryper fra utenfor sekstenmeteren. Tidligere TIL-keeper Jacob Karlstrøm var sjanseløs. Gleden varte imidlertid ikke lenge.

Markus André Kaasa la på til 5-1 like etterpå. Molde kunne ha scoret flere mål, men til slutt ble det til at romsdalingene kontrollerte inn seieren på hjemmebane.

På overtid rullet vertene fint opp før Rafik Zekhnini slo inn til Fofana, som hadde få problemer med å sende ballen i et gapende mål.

(©NTB)