Menu
Magnus Wolff Eikrem og resten av spillerne feirer med supporterne på Åråsen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Molde sikret seriegullet: – Jeg gleder meg til Rosenborg skal stå æresvakt på søndag

Erling Moes Molde er tilbake på tronen i norsk fotball. Søndag kveld sementerte de gullet i Eliteserien i fotball med 1–0 borte mot medaljejagende Lillestrøm.

Av NTB | 16.10.2022 21:31:50

Sport: Etzaz Hussain sendte ballen i mål og Molde-fansen til himmels med sin scoring fem minutter på overtid. Midtbanespilleren sørget med det for de blåkleddes 13. strake seier i Eliteserien.

– Vi spilte veldig godt i dag. Jeg fikk serverte en strålende pasning, så da var det bare å sette den, sa en strålende fornøyd Hussain til Discovery.

– Det føles fantastisk. Se på spillerne, fulgte en glad David Fofana opp.

Etter at serietoer Bodø/Glimt smadret Vålerenga 6–0 tidligere søndag, var Molde nødt til å gjøre jobben selv i form av ett poeng mot Lillestrøm for å sikre gullet allerede denne helgen.

Til tross for en relativt sjansefattig batalje gjorde Molde jobben. Dermed er romsdalingene seriemestere for femte gang i klubbens historie. De fire foregående titlene kom i 2011, 2012, 2014 og 2019.

Like etter kampen reiste hele troppen mot Gardermoen for å komme seg hjem til Molde og en gullfest.

– Det er fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er utrolig stort å få være med på dette en gang til. Dette er noe av det største du kan være med på. Det blir til slutt en perfekt bortekamp, sa en tydelig rørt Molde-sjef Erling Moe til Discovery.

– Vi har vært gjennom tøffe perioder. Flere spillere har tatt store steg, så det har vært en utrolig sesong så langt. Det er en ryggrad i dette laget, og vi lar oss aldri affisere. Nå skal vi hjem til våre, før vi er klare for Rosenborg i neste, fortsatte Moe.

– Han betyr veldig mye. Dere ser hvor viktig han er, og jeg er så heldig som får oppleve hvor viktig han er utenfor banen. Han har vært gjennom mye, så det er utrolig imponerende det han har gjort, sa Moe.

Eikrem selv var også tydelig rørt etter at seriegullet var sikret.

– Vi har visst lenge at vi har hatt en hånd på pokalen, men nå har vi to. Det føles fantastisk. Nå skal vi feire godt. Nå gleder jeg meg til Rosenborg skal stå æresvakt på søndag.

To defensivt bunnsolide lag nøytraliserte hverandre i kampens første 45 minutter, og ingen av de to lags sisteskanser ble satt på nevneverdige prøver på Åråsen-gresset før Hussains scoring.

Like etter pause kunne Thomas Lehne Olsen spolert Moldes gullfest, men Jacob Karlstrøm reddet spissens heading mesterlig.

– Det er beste følelsen jeg noen gang har hatt. Vi er et fantastisk lag med mange gode enkeltspillere. Det blir ikke bedre enn det her, konstaterte Emil Breivik da festen hadde inntatt Åråsen.

Moe utnyttet også muligheten til å hylle Magnus Wolff Eikrem. For en måned siden gikk Eikrems samboer bort etter lengre tids sykdom.

Etter en noe trøblete start på sesongen, som blant annet inneholdt et 1-2-tap hjemme mot søndagens motstander Lillestrøm, hadde Molde gjort rent bord siden midten av juli og sto bokført med tolv strake eliteserieseirer før oppgjøret på Åråsen. Det er en forbedring av Lillestrøms rekord på elleve fra 1986.

(©NTB)