Menu
Markus Kaasa satte inn utligningsmålet for Molde hjemme mot Elfsborg, og satte i gang en strålende snuoperasjon i 2. runde av kvalifiseringen til conferenceligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde serverte festfotball hjemme mot Elfsborg – snudde etter marerittstart

Molde fikk en vond start hjemme mot svenske Elfsborg, men slo kraftig tilbake og sikret 4-1-seier i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball.

Av NTB | 21.07.2022 20:00:48

Sport: Mål fra Markus Kaasa, Kristoffer Haugen, Emil Breivik og Sivert Mannsverk sørget for at Molde snudde kampen etter pause og vant 4-1.

Dermed tar moldenserne med seg et strålende utgangspunkt til returkampen i svenske Borås torsdag om én uke.

– Vi er sterke hjemme og vanskelige å stoppe. Vi er fornøyde med en god gjennomført kamp. Vi må likevel huske at det kommer et oppgjør til neste uke, så vi må ned dit og gjøre jobben. Det skal likevel sies at vi har satt oss i en god posisjon, sa en fornøyd Erling Moe etter kampen.

Deretter fikk David Fofana, Emil Breivik og Markus Kaasa i tur og orden hver sine enorme muligheter til å skaffe balanse i regnskapet. En kombinasjon av godt keeperspill fra gjestenes Tim Ronning, og udyktighet foran mål fra Molde-spillerne, sørget likevel for Elsborg-ledelse til pause.

– Det er par defensive ting å ta tak i før pause.Vi skapte nok, men klarte heller ikke å sette ballen mål. Da handler det om å være tålmodige, fortsette å male på og ikke gjøre ting på egen hånd, fortsatte Molde-sjefen.

Før timen var spilt satt også det tredje målet for Molde etter flott samarbeid mellom Haugen og Breivik. Snaut ti minutter før slutt satte Mannsverk enkelt inn 4-1 fra krittmerket.

– Vi skaper mange store sjanser før pause som skulle vært satt i mål. Etter pause gikk den (1-1-scoringen) heldigvis inn, og da var det bare å kjøre på. Det var en kul kamp å spille, og du merker at begge lag har lyst på plassen i Europa, sa Markus Kaasa etter kampslutt.

Vondt ble til verre for Elfsborg da Emmanuel Boateng fikk marsjordre på overtid etter å ha dyttet Benjamin Tiedemann i bakken.

Dersom Molde skulle ta seg videre sammenlagt, venter enten Kairat (Kasakhstan) eller Kisvarda (Ungarn) i 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen.

Etter en lovende start på kampen, fikk hjemmelaget en i fleisen da Elfsborgs Rasmus Alm lurte Molde-forsvaret og prikket inn 1-0 til bortelaget etter et innøvd trekk fra innkast.

Kort tid etter pause var utligningen imidlertid et faktum da Kaasa sendte av gårde en markkryper ned Ronnings høyre hjørne. Snuoperasjonen var komplett da venstreback Haugen hamret inn 2-1 drøye fem minutter senere.

(©NTB)

Flere nyheter: