Menu
Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem jubler etter å ha sendt serielederen opp i en tidlig ledelse hjemme mot HamKam. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde rykket nærmere seriegullet etter seiersrekord: – Aldri vært bedre

Magnus Wolff Eikrem satte tonen da Molde filleristet HamKam 5-0 og ble første lag med 12 seirer på rad i Eliteserien. Romsdalingene er svært nær ligatittelen.

Av NTB | 09.10.2022 19:42:00

Sport: Ett poeng på de siste fem kampene gjør Molde til seriemester for femte gang. Det kunne ha skjedd allerede søndag, men tabelltoer Bodø/Glimt snudde 0-1 til 4-1 mot Sandefjord og utsatte gullfesten.

Med nok en trepoenger knuste MFK rekorden for antall strake seirer i toppdivisjonen. Lillestrøm stoppet på elleve i 1986. Molde har ikke avgitt poeng siden 1-1-møtet hjemme mot Jerv 6. juli.

– Fantastisk. Vi går mot det som blir tidenes sesong med cupgull, Europa-spill, og så skal vi få dratt inn serien også. Da blir det veldig bra, sa suksesstrener Erling Moe til Discovery.

Han svarte slik på spørsmål om dette er det beste Molde har spilt under hans ledelse:

– Det har aldri vært noe som har vært bedre.

Foran over 7000 tilskuere sto de blåkledde for scoringsshow og praktfotball. HamKam hadde ikke motsvar på offensiven som skylte over dem, og sentral i oppvisningen var Eikrem.

Kapteinen gjorde 1-0 på et vakkert skudd etter åtte minutter. I forkant kjempet den tidligere HamKam-profilen Kristian Eriksen til seg ballen og spilte videre til Eikrem.

Før halvtimen la Markus Kaasa på til 3-0 på en returball. I forveien skjøt Eikrem helt upresset i stolpen, og han skulle bli tomålsscorer drøyt ti minutter etterpå. Denne gangen gjorde han det på en ball HamKam-keeper Lars Jendal fistet ut i egen målgård.

– En bra omgang, men vi har litt å gå på. Jeg føler vi ikke helt klarer å holde dem nede slik vi vil. Vi leder 4-0, så vi kan ikke være misfornøyde, sa Eikrem til Discovery i pausen.

Moldes neste oppgave skjer i europaligaen torsdag. Da venter et nytt møte med Shamrock Rovers i Irland, mens Lillestrøm er motstander på Åråsen tre dager senere. Ett poeng der vil gjøre susen for MFK og stoppe Glimts tid som seriemester.

Innspurten blir nervepirrende for HamKam. Fjorårets klare 1.-divisjonsvinner skal kommende helg møte Aalesund på bortebane. Laget er på trygg grunn, men det skiller kun tre poeng til Sandefjord på kvalifiseringsplassen.

– Det er mye som går galt i første omgang. Sånn går det når vi er litt for dårlige med ball og blir veldige lave med to ledd nesten oppå hverandre. I tillegg sliter vi med klareringsspill, og da scorer de fort mål. 5-0 er stygt, men vi er glad for at det ikke ble verre i 2. omgang, sa HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis.

Fem minutter senere var ledelsen doblet da Ola Brynhildsen lett spaserte inn et innlegg fra Mathias Løvik. En svak klarering lå bak situasjonen. Brynhildsen er het om dagen og har mål i seks strake seriekamper.

Etter hvilen var det langt roligere, men gjestene fra HamKam greide ikke å hindre 5-0. Med underkant av 20 minutter igjen sto innbytter David Fofana alene på første stolpe og nikket inn en corner.

(©NTB)