reklame
Menu
Molde knuste Start på onsdag. Om ikke lenge venter mesterligakvalifisering. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde møter Arne Erlandsen og KuPS i mesterligakvalifiseringen

Molde møter finske KuPS Kuopio hjemme i den første mesterligakvalifiseringskampen. Finnene er regjerende seriemester og trenes av Arne Erlandsen.

Av NTB | 09.08.2020 13:17:36

Sport: Det ble klart da kampene ble trukket i sveitsiske Nyon søndag formiddag. Molde var seedet før trekningen. Det var ikke motstanderen KuPS Kuopio. Moldenserne var likevel heldig med at de fikk hjemmekamp.

– Vi hadde selvfølgelig håpet på hjemmebane. Bortekamp blir tøft, og Molde er det laget vi mener er det beste av dem som var igjen. Vi hadde håpet på en bedre trekning og er innforstått med at det blir en tøff kamp. Vi skal gjøre vårt beste for å gå videre, sier trener Erlandsen til NTB.

Finnene vant klubbens første seriegull siden 1976 i fjor. Det er første gang KuPS spiller i en mesterligakvalifisering.

– Molde borte var nok det tøffeste vi kunne få i den runden her. Jeg har sett Molde en del i år, og de har sett veldig bra ut. Det blir tøft, det er ikke mye mer å si. Men ingenting er avgjort på forhånd, sier KuPS-spiller Mats Haakenstad til NTB.

De har spilt europaligakvalifisering de siste to årene. I 2018 ble det tap for FC København i første runde med 1-2 sammenlagt. I fjor tok seg til andre runde etter sammenlagtseier 3-1 over hviterussiske Vitebs. Da sa det stopp mot polske Legia Warszawa med 0-1 sammenlagt.

Den tidligere LSK-spilleren spilte alt i oppkjøringen før han måtte operere lysken i koronapausen. Siden den finske serien startet opp igjen i starten av juli, har det blitt lite spilletid for en frustrert Haakenstad.

– Jeg har vært i fryseboksen en stund nå. Jeg sitter ikke akkurat med fire ess på hånden. Arne tar ut laget, og det respekterer jeg, men det var ikke derfor jeg kom hit. Jeg er klar for å spille og gi gass, men har forstått at jeg må begynne å se på andre alternativer nå, sier Haakenstad.

Forsvarsspilleren legger til at han er åpen for tanken om å returnere til gamleklubben Lillestrøm eller noe annet interessant i Norge.

Finland er fortsatt grønt slik at KuPS kan reise til Norge uten å måtte gå i karantene.

Dersom Molde vinner over KuPS Kuopio, må de fortsatt gjennom tre kvalifiseringsrunder til før de er i et eventuelt mesterligagruppespill.

– Alle internasjonale kamper blir tøffe. Nå har vi to seriekamper før vi fokuserer på Molde. Vi tar en kamp av gangen. Dette blir det første utenlandske laget vi møter i år. Det blir en ny opplevelse for mange av våre spillere. Jeg ser på det som en utfordring, sier Arne Erlandsen.

Kristoffer Ajer og hans Celtic møter Reykjavik hjemme.

Laget leder den finske eliteserien etter åtte kamper med 16 poeng – fire seirer og fire uavgjorte. Mats Haakenstad har kun spilt 45 minutter så langt denne sesongen.

Vanligvis spilles det to kvalifiseringskamper mot hvert lag, både hjemme og borte, men på grunn av den spesielle situasjonen spilles det kun én kamp. Oppgjøret spilles 18. eller 19. august.

«Norske» Djurgården, som har Aslak Fonn Witry, Fredrik Ulvestad, Per Kristian Bråtveit og Erland Tangvik i stallen, skal møte Tokmac Nguyens Ferencvaros i Ungarn. Tidligere Stabæk- og Aalesund-spiller Franck Boli er også i den ungarske klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: