Menu
Eirik Hestad i duell med den norske Ferencvaros-spilleren Tokmac Nguen i Moldes returkamp i mesterligakvalifiseringen tirsdag. Foto: Tamas Kovacs, MTI via AP / NTB scanpix

Molde mistet mesterligaeventyr på bortemålsregelen, må nøye seg med europaliga

Molde leverte en sterk returkamp mot Ferencvaros i Budapest, men greide ikke å få inn vinnermålet som ville sendt laget til mesterligaen.

Av NTB | 29.09.2020 22:53:20

Sport: Med 0-0 i returkampen er det den ungarske mesterklubben, med norske Tokmac Nguen i laget, som får spille i europeisk fotballs gjeveste selskap i høst takket være bortemålsregelen. Molde må nøye seg med europaligaen som trøstepremie.

Molde hadde et par store sjanser til å score målet som ville gitt den første høsten med norsk mesterligadeltakelse siden 2007, og anslagsvis 250 millioner kroner i klubbkassa.

Den største kom i det 76. minutt, da Eirik Hestad kom gjennom på kant etter flott kombinasjonsspill. Han var selv involvert i det oppbyggende spillet, men den siste pasningen kom som så ofte fra Magnus Wolff Eikrem. Hestad skjøt mot hjørnet, men keeper fikk noen fingre på ballen og slo den til corner.

I det 86. minutt hadde også Ola Brynhildsen en stor sjanse. Han sendte i vei et smart direkteskudd på innlegg fra Marcus Holmgren Pedersen, men ballen gikk 20 centimeter utenfor.

Rosenborg deltok i mesterligaens gruppespill for 11. gang høsten 2007, men har ikke vært med i det gode selskap siden da. Molde var mesterligadeltaker for eneste gang høsten 1999.

Etter å ha spilt på det trygge i første omgang skrudde Molde opp risikoen utover i 2. omgang og skaffet seg et grep om kampen, men blottet seg også bakover. Etter en time holdt vertene på å kontre inn ledermålet da Myrto Uzuni spilte fram Oleksander Zubkov i feltet. Ukraineren fikk ikke klem på skuddet, som trillet inn til Andreas Linde.

På overtid fikk Uzuni ballen i mål, men målet ble korrekt avvinket for offside.

Molde hadde god kontroll bakover i den første omgangen, men slet med å komme til sjanser. Ingen av målvaktene hadde særlig mye å gjøre i den første halvdelen. Molde hadde flest avslutningsforsøk, men vertene sto for den eneste mellom stengene, uten at den ga Linde trøbbel.

Tilskuerne fikk mye å feire etter kampen. De tre målene Ferencváros scoret i 3-3-kampen i Molde forrige uke viste seg gull verd.

Molde slo finske KuPS i 1. kvalifiseringsrunde (5-0 hjemme), slovenske Celje i den neste (2-1 borte) og Qarabag fra Aserbajdsjan i den tredje (6-5 på straffer etter en målløs bortekamp som på grunn av koronarestriksjoner ble spilt på Kypros).

I det 54. minutt fikk Molde sin første klare målsjanse i kampen da Eikrem plukket opp en dårlig klarering og følsomt spilte gjennom til Etzaz Hussain. Han fyrte løs fra rett utenfor hjørnet av 5-meteren, men via en motstanderfot høyt over mål.

Kampen ble spilt for tomme tribuner i Budapest, men utenfor Ferencváros stadion var 1500 hjemmefans som laget så mye lyd at det hørtes godt inne på arenaen og i TV-overføringen.

(©NTB)

Flere nyheter: