Menu
Ohi Omoijuanfo ble tomålsscorer for Molde, men det holdt ikke til seier. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Molde mistet ledelsen to ganger: – Vi har en del å rette på

Seriefavoritt Molde fikk trøbbel i 3-3-møtet borte mot Tromsø. Eric Kitolano sto bak vertenes utligning med sitt første mål i Eliteserien.

Av NTB | 13.05.2021 21:36:24

Sport: Kitolano ordnet TILs første poeng for året da han slo til på en ball fra Jacob Karlstrøm i det 64. minutt. Etterpå var hjemmelaget skarpest i det offensive spillet.

Molde-trener Erling Moe var irritert over eget lags prestasjon på Alfheim.

– I dag har vi en del å rette på. Vi møtte et godt Tromsø-lag, men vi forærte dem målene. Det var slurv og enkle feil. Det skal holde til seier når man scorer tre mål på bortebane, sa han til Discovery+.

I første omgang var det skyhøy uttelling på avslutningene. Da gikk nesten alt inn i begge ender av banen. Ohi Omoijuanfo startet scoringsshowet da han etter ti minutter dempet et innlegg med ryggen mot mål, vendte om og satte ballen i lengste hjørne.

Rett etter sto det 1-1. Ebiye Moses ble spilt gjennom alene med Molde-keeper Andreas Linde og trillet inn utligningen. Det var nigerianerens første seriemål siden overgangen fra HamKam før sesongen.

Fem minutter senere utnyttet Molde en klareringsbom på en lang ball. Omoijuanfo kunne kontrollert styre inn 2-1 til Molde.

Men igjen skulle Moses vise seg fram. Den tidligere Lillestrøm-angriperen kom på en godt løp og dunket inn 2-3-reduseringen etter et strålende TIL-angrep på venstrekanten.

Etter pause fikk ikke Molde kombinasjonsspillet til å sitte. Gjestene fra Romsdal skapte skuffende lite de siste 45 minuttene, og greide heller ikke å verne om trepoengeren.

TIL-sjef Gaute Helstrup var ikke overrasket over at Moses og Kitolano fikk nettsus mot laget de fleste har tippet som den store gullfavoritten.

– Moses har scoret et par i treningskamper, så han har sett skarp ut lenge. Kitolano var god i hele fjor, sa Helstrup.

Han ledet i fjor TIL opp fra 1. divisjon på første forsøk.

Regjerende mester Bodø/Glimt topper tabellen med full pott og 5-0 i målscore etter to kamper.

Kampene kommer kjapt etter hverandre i serieinnledningen. Søndag skal TIL møte Viking i Stavanger, mens Molde runder av 16.-maikvelden med hjemmekamp mot formsvake Brann.

Deretter skjedde det ikke stort før Ola Brynhildsen økte MFKs ledelse på tampen av omgangen. Etter noen raske dragninger sendte han ballen opp i nettaket.

Tromsø fikk sist helg et tungt comeback i Eliteserien. Da ble det 0-3-tap borte mot regjerende mester Bodø/Glimt i premierekampen. Molde slo Kristiansund 2-0 i første kamp.

(©NTB)