reklame for Sheiken Bowling
Menu
David Fofana scoret for Molde mot Shamrock Rovers torsdag. Foto: Evan Treacy / INPHO / NTB

Molde med viktig seier i conferenceligaen – vant 2-0 over Shamrock Rovers

Molde slo Shamrock Rovers 2-0 på bortebane og er for fullt med i kampen om avansement til cupspillet i conferenceligaen. David Fofana scoret etter karantenen.

Av NTB | 13.10.2022 23:01:09

Sport: Molde har sju poeng og er tre poeng bak sluttspillsklare Djurgården etter fire runder. Molde er nok ute etter revansj for det sure overtidstapet sist når lagene møtes i Molde neste runde.

Det er allerede klart at Gustav Wikheims lag er videre til utslagsrundene. Nordmannen scoret to mål og bidro med en målgivende pasning da Djurgården slo Gent 4-2 tidligere torsdag. Gent står med fire poeng, mens Shamrock har to.

Etter den komfortable 3-0-seieren over Shamrock sist, var vertene tidlig farlige i torsdagens oppgjør. Molde var likevel mest effektiv og tok vare på sjansene sine. Til slutt var det norske laget best. Stjerneskuddet David Fofana og Kristian Eriksen scoret målene som sikret Molde-seier i Irland.

Fofana var tilbake i torsdagens kamp etter at han måtte sone karantene sist uke for det røde kortet han pådro seg mot Djurgården. Han var veldig aktiv fram til han ble byttet ut etter en drøy time.

Like før pause fikk Fofana en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen, men avslutningen ble for nærme Shamrock-keeper Alan Mannus, som fikk slått unna. Breivik var tydelig frustrert over ikke å ha fått pasningen fra Fofana da han sto godt plassert.

Likevel gikk Molde til pause med ledelse.

På det påfølgende hjørnesparket kunne derimot ikke Mannus redde hjemmelaget. Eriksen møtte Eikrems hjørnespark på første stolpe og stanget ballen i mål. Eriksen ble byttet inn sammen med Eikrem bare fire minutter før scoringen.

Shamrock forsøkte å skape muligheter i etterkant av baklengsmålet, men Molde hadde til slutt grei kontroll på kampen og tok med seg alle poengene hjem til Norge. Molde blir dessuten seriemester om de tar poeng mot Lillestrøm på bortebane til helgen.

Hjemmelaget kom best i gang torsdag, men etter 33 minutter scoret Fofana. Magnus Grødem drev lenge med ballen før han fant Emil Breivik på kanten. Han slo ballen flott inn, der Fofana raget høyest og stanget ballen i mål.

Ingen av lagene kom sprudlende ut etter hvilen, og det var lenge tett og jevnt. Etter snaut 70 minutter testet innbytter Magnus Wolff Eikrem skuddfoten, og Mannus fikk så vidt slått unna med en god redning.

(©NTB)

Flere nyheter: