Menu
Ola Brynhildsen jubler etter å ha sendt Molde i tidlig ledelse mot Rosenborg. Han scoret på et skudd fra distanse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde feiret gullet med seier i rivalkampen

Ola Brynhildsens kontringsmål ga mester Molde en pangstart i 2-1-seieren over Rosenborg. Resultatet tilspisser racet om de øvrige medaljene i Eliteserien.

Av NTB | 23.10.2022 21:11:46

Sport: Det ble tidlig målfeiring på Moldes fullsatte arena i søndagens storkamp. Etter kun åtte minutter scoret Brynhildsen i et åpent RBK-bur fra 40 meter. Det giftige angrepet kom etter en corner i motsatt ende av banen.

MFK-ledelsen ble doblet ved David Fofana på en returball halvveis ut i 2. omgang. I forkant skjøt Brynhildsen i krysstanga og ut. Avslutningen til Fofana sneiet innom en motspiller og satte Rosenborgs keeper André Hansen ut av spill.

Gjestene kom til muligheter, men først med et snaut kvarter igjen kom uttellingen. Leo Cornic lurte seg fri i boksen og styrte inn 1-2-reduseringen på et innlegg signert Edvard Tagseth.

Der var RBK svært nær å redde med seg ett poeng. Tidligere i omgangen hadde Tengstedt en kjempesjanse på stillingen 0-1. Også da sto Karlstrøm i veien.

Fem minutter på overtid trodde mange på tribunene at Fofana hadde økt til 3-1, men skuddet gikk i nettveggen.

Tapet gjør at RBK blir værende på 50 poeng. Trønderne holder tredjeplassen foran Lillestrøm på bedre målforskjell. Det er fire poeng opp til sølvplasserte Bodø/Glimt.

Å ta en seriemedalje garanterer kvalifisering til conferenceligaen kommende sommer.

En ny toppkamp venter Rosenborg om en uke. Da kommer Glimt på besøk, mens årets to siste kamper er mot Jerv borte og Sarpsborg hjemme. Moldes innspurt ser slik ut: Viking (b), Sandefjord (h) og Vålerenga (b).

På tampen trodde storscorer Casper Tengstedt at han hadde gjort 2-2, men linjedommeren vinket korrekt for offside. I tilleggstiden stanget Tobias Børkeeiet en ball rett på Moldes sisteskanse Jacob Karlstrøm.

Molde står med 14 seirer på rad i Eliteserien og avgjorde tittelkampen i forrige runde. Tidligere i uken gjorde Rosenborg-ledelsen det klart at lagets spillere ikke kom til å stå æresvakt før søndagens avspark. Valget ble gjort som en reaksjon på uttalelser fra MFK-leiren i timene etter at seriegullet var sikret.

(©NTB)

Flere nyheter: